Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Protesterer mot USAs påståtte innblanding



En gruppe rojalister samlet seg i går foran den amerikanske ambassaden i Bangkok for å protestere mot det de mener er USAs innblanding i Thailands indre anliggender.

Gruppen, ledet av Anon Pankaew, overleverte en protestnote adressert til den amerikanske ambassadøren, der de ba USA om å slutte å blande seg inn, med henvisning til det amerikanske utenriksdepartementets uttalelse som ble offentliggjort som svar på grunnlovsdomstolens kjennelse onsdag, der partiet Move Forward ble oppløst og medlemmene av partiets eksekutivkomité ble utestengt fra politikken i ti år.

Den royalistiske gruppen sa at en slik innblanding kan påvirke de gode forbindelsene mellom Thailand og USA, og krevde en unnskyldning fra den amerikanske regjeringen.

Demonstrasjonen var fredelig og demonstrantene har spredt seg.

I sin uttalelse sa det amerikanske utenriksdepartementet at domstolens kjennelse fratar de mer enn 14 millioner thailenderne som stemte på Move Forward i parlamentsvalget i mai i fjor, stemmeretten og reiser spørsmål om deres representasjon i Thailands valgsystem.

Det amerikanske utenriksdepartementet skriver videre at kjennelsen også setter Thailands demokratiske fremgang i fare og er i strid med det thailandske folkets ønske om en sterk demokratisk fremtid.

Kilde: Thai PBS
RSS