Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Massasjeforeningen advarer mot utenlandsk inntreden



En thailandsk forening for tradisjonell massasje appellerer til helseministeren om å ta opp problemer med registrering av massasjeterapeuter og utenlandske arbeidere som kommer ulovlig inn i yrket.

Pitak Yotha, president i Charawi Association for the Conservation of Thai Massage (CCM), har sendt et brev til helseminister Somsak Thepsuthin, der han uttrykker bekymring over langvarige registreringsprosesser og utenlandske arbeidere som tar jobber som er forbeholdt thailendere.

Foreningen etterlyser strengere håndhevelse og straffer for brudd.

Pitak understreket også behovet for å fremme thaimassasje som en "soft power", og fremhevet dens kulturelle betydning og økonomiske potensial. Han uttrykte imidlertid bekymring for at thailandske massører, som har lovlig autorisasjon og er kvalifiserte, møter strengere regler enn sine utenlandske kolleger.

– For å bli en lovlig anerkjent massør i Thailand må man fullføre 150 timers opplæring og deretter søke om lisens fra Department of Health Service Support, forklarer Pitak.

– Selv om prosessen ikke skal ta mer enn to uker, har mange søkere rapportert at de har ventet i månedsvis, og noen har til og med blitt bedt om bestikkelser for å fremskynde prosessen, hevdet han.

Forbundspresidenten påpekte at massasjeindustrien er en viktig inntektskilde for mange thaier. Han anslår imidlertid at bare rundt 370.000 av landets 680.000 massører er offisielt registrert.

– Vi har funnet ut at et stort antall laotiske, kambodsjanske og vietnamesiske statsborgere jobber som massører i ulike deler av Thailand, blant annet på populære turistdestinasjoner som Bangkok, Pattaya, Hua Hin, Phuket, Chiang Mai, Udon Thani og Khon Kaen, sier han. – Det er urettferdig at utlendinger lett kan finne arbeid i denne bransjen, mens thailandske massører møter en rekke byråkratiske hindringer.

Foreningen oppfordrer helsedepartementet til å endre regelverket som gjør det enkelt for utenlandske arbeidere å omgå systemet, og til å sørge for at thailandske massører ikke blir utsatt for urettferdige overgrep.

Som svar på oppropet lovet helseminister Somsak Thepsutin å ta tak i saken i løpet av to måneder, og lovet å støtte thailandske massører. Han gjentok imidlertid viktigheten av registreringsprosessen for å opprettholde kvalitetsstandarder.

Kilde: TNA
RSS