Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Militæret vil ut av ‘sørstatene’ innen 2027



Innenriksdepartementet og den interne sikkerhetskommandoen (Isoc) ønsker å trekke militære styrker ut av de sørligste provinsene innen 2027, og har planer om å styrke de frivillige styrkene i området.

Innenriksdepartementet og Isoc undertegnet nylig en intensjonsavtale om felles opplæring av de frivillige styrkene. Innenriksminister Anutin Charnvirakul og hærsjef general Charoenchai Hintao overvar seremonien.

Anutin Charnvirakul sa at intensjonsavtalen understreker samarbeidet mellom innenriksdepartementet og Isoc om å gi opplæring til frivillige styrker, med sikte på å lette den militære arbeidsbyrden og samtidig sikre offentlig sikkerhet, med oppstart i 2027.

– De frivillige kommer fra lokalsamfunnene og er godt kjent med innbyggerne, sier Anutin.

– De frivillige har allerede visse ferdigheter, sa han, men de trenger ytterligere øvelser i å forsvare og opprettholde offentlig orden.

Anutin la til at han og hærsjefen hadde vært på flere besøk for å observere fremgangen, og at de hadde vært vitne til stadige forbedringer.

– Vi er sikre på at de frivillige styrkene vil være raske til å håndtere sitt ansvar når de er i tjeneste, sier Anutin.

General Charoenchai sa at operasjonene i de sørlige grenseprovinsene har vært et samarbeid mellom sivile, politiet og militæret under Isocs rammeverk. Isoc planlegger å overlate kontrollen over området til departementet for provinsadministrasjon, frivillige og politiet i 2027, og forventer at sikkerhetssituasjonen vil ha bedret seg innen den tid.

– Hvis situasjonen ikke bedrer seg, vil det være opp til regjeringen å vurdere videre planer, sier general Charoenchai.

Hærsjefen sa at de frivillige allerede har et solid grunnlag. Men for å sikre et bedre samarbeid er det nødvendig med felles opplæring, sa han.

– Frivillige er et avgjørende verktøy for regjeringen når det gjelder å sikre offentlig sikkerhet og gi støtte, sa general Charoenchai.

I en kunngjøring i den kongelige tidende signert av statsminister Paetongtarn Shinawatra den 25. september står det at på grunn av sikkerhetssituasjonen i den sørlige regionen vil håndhevelsen av loven om intern sikkerhet bli utvidet i 19 distrikter i fire sørlige provinser fra 1. oktober 2024 til 30. september 2025.

Det dreier seg om distriktene Yi-ngo, Sungai Kolok, Waeng og Sukhirin i Narathiwat; distriktene Yaring, Panare, Mayo, Mai Kaen, Thung Yang Daeng, Kapho og Mae Laen i Pattani; Betong, Raman, Kabang og Krong Pinang i Yala; og Na Thawi, Chana, Thepha og Saba Yoi i Songkhla.

Øverst: En soldat vokter en skole i sørstatene. (Arkivfoto)

Kide: Bangkok Post
RSS