Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Mpox påvist i Thailand



Det første tilfellet av mpox klade 1b er påvist i Thailand, sier hesemyndighetene i dag, onsdag.

– En pasient testet positivt for mpox klade 1b-viruset etter å ha ankommet fra Afrika, heter det fra DCD i en uttalelse i dag, klokken 10.21 (lokal tid).

Flere detaljer om saken vil bli kunngjort senere i dag, onsdag.

Verdens helseorganisasjon har erklært utbruddet av Mpox clade 1b som en folkehelsesituasjon av internasjonal betydning (PHEIC).

PHEIC-erklæringen er den andre på to år knyttet til mpox.

Mpox, som forårsakes av et ortopoksvirus, ble første gang påvist hos mennesker i 1970 i Den demokratiske republikken Kongo. Sykdommen regnes som endemisk i land i Sentral- og Vest-Afrika.

I juli 2022 ble et utbrudd av kopper i flere land erklært en PHEIC etter at det spredte seg raskt i en rekke land der viruset ikke hadde blitt sett før. PHEIC-utbruddet ble erklært over i mai 2023 etter en vedvarende nedgang i antall tilfeller på verdensbasis.

Thailand har hatt 827 tilfeller av mpox, alle av klade 2-typen, mellom januar 2022 og 11. august i år. Ingen tilfeller av klade 1-typen har blitt påvist i Thailand frem til nå.

Mpox, som tidligere var kjent som apekopper, smitter hovedsakelig gjennom sex eller hudkontakt. Pasientene utvikler vanligvis influensalignende symptomer og hudlesjoner. Sykdommen kan være dødelig, og fire av 100 tilfeller har dødelig utgang.

Kilde: The Nation




RSS