Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Arresterte tiggere bodde i velutstyrte hjem i Pattaya



Lokale sosialmyndigheter i Chonburi gjennomførte nylig en koordinert aksjon for å pågripe ulovlige innvandrere som tigger i Pattaya, som en del av det pågående arbeidet med å bevare byens offentlige image.

Torsdag patruljerte teamene turistområder med høy trafikk, blant annet Chaimongkol-tempelet på Pattaya Second Road og den populære strekningen langs Pattaya Beach - begge kjente hotspots for ulovlige innvandrere som tigger på gaten.

Mange tiggere appellerer til turister ved å sitte på fortauet, ofte i følge med små barn, eldre eller personer med nedsatt funksjonsevne.

Under aksjonen arresterte myndighetene flere illegale innvandrere som manglet gyldige reisedokumenter.

Overraskende nok avslørte ransakingen av boligene deres at mange av dem bodde i komfortable, fullt utstyrte hjem, samtidig som de fortsatte å tigge på gata.

– Mange av disse personene utnytter turistenes gavmildhet, samtidig som de nyter en høyere levestandard enn mange lokale, konstaterte en sosialarbeider.

Fire personer ble arrestert for ulovlig innreise og opphold i Thailand, mens en annen ble siktet for å ha arbeidet uten tillatelse.

Noen av de pågrepne hadde tidligere blitt deportert, men vendte tilbake til Pattaya på grunn av den lukrative inntekten tiggingen genererte.

Politiet uttrykker bekymring over det tilbakevendende problemet, og sier: – Vi må iverksette strengere tiltak for å forhindre disse gjentatte lovbruddene og beskytte Pattayas image som en av de beste turistdestinasjonene. Tigging er forbudt i landet. 

Øverst: Sosialarbeidere intervjuer tiggere og barna deres på immigrasjonskontoret i Chonburi etter å ha oppdaget at de tigget på gatene i Pattaya, samtidig som de bodde i komfortable hjem.

Kilde: Pattaya Mail
RSS