Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Tre års fengsel for et Facebook-innlegg



Den politiske aktivisten Panupong Jadnok er dømt til tre års fengsel for brudd på majestetsfornærmelsesloven og datakriminalitetsloven, og en arrestordre er utstedt mot ham etter at han ikke møtte opp i retten for domsavsigelsen.

Straffedomstolen dømte onsdag 28-åringen til fire års fengsel, men reduserte straffen til tre år på grunn av hans samarbeidsvilje under vitneavhør, melder Bangkok Post.

Den tiltalte ble funnet skyldig i en melding som ble lagt ut på Facebook 8. november 2023, ifølge Thai Lawyers for Human Rights.

Retten sa at meldingen ble ansett som krenkende for monarkiet og Hans Majestet Kongen og i strid med dataloven.

Den felles lederen for Ratsadon-gruppen hadde nektet for anklagene. Han var ikke til stede i retten da dommen ble avsagt, og det ble deretter utstedt en arrestordre på ham. Dommen ble utsatt fra 28. mars etter at den tiltalte først ikke møtte opp i retten for å få dommen avsagt.

Panupong er kjent på nettet som Mike Rayong.

Øverst: Panupong Jadnok, medleder i Ratsadon-gruppen, leser opp en uttalelse utenfor finansdepartementet 22. januar 2021, der han oppfordrer finansministeren til å handle etter at koronapandemien har lemlestet økonomien. (Foto: Pattarapong Chatpattarasill)

Kilde: Bangkok Post
RSS