Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Boom-boom boom: Thailand på topp 10 for sexarbeidere globalt



International Union of Sex Workers (IUSW) rapporterer at Thailand er et av landene med flest sexarbeidere, med 250.000. Til tross for dette antallet er prostitusjon i landet ulovlig, men sexarbeiderne fortsetter å kjempe for grunnleggende arbeidstakerrettigheter.

IUSW har utgitt global statistikk over sexindustrien under temaet Sex Worker Statistics by Country, Gender. Rapporten, som nylig ble oppdatert i år, anslår at det finnes over 50 millioner sexarbeidere på verdensbasis, hvorav 41,6 millioner er kvinner og 10,4 millioner menn, skriver The Thaiger.

IUSW spår at dette tallet sannsynligvis vil øke i fremtiden på grunn av de økte mulighetene og kanalene for å tilby sexrelaterte tjenester.

Rapporten fremhever også de landene som har flest sexarbeidere. Kina leder an med fem millioner sexarbeidere, etterfulgt av India (tre millioner), USA (én million), Filippinene (800.000), Mexico (500.000), Tyskland (400.000), Brasil (250.000), Thailand (250.000), Bangladesh (200.000) og Sør-Korea (147.000).

Til tross for at Thailand er blant de ti største landene i verden med sexarbeidere, fortsetter myndighetene å ignorere deres eksistens. Sexarbeid i Thailand anses som ulovlig i henhold til loven om forebygging og bekjempelse av prostitusjon, til tross for at bransjen er allment anerkjent.

Flere politiske aktivister og sexarbeidere selv tar til orde for legalisering av sexarbeid, med mål om å gi sexarbeidere tilgang til arbeidsrettigheter som kan sammenlignes med andre yrker.

Chatchalawan Mueangchan, en menneskerettighetsaktivist fra Empower Foundation, forteller til avisen Matichon at en lov om beskyttelse av sexarbeid ble utarbeidet og lagt frem for departementet for sosial utvikling og menneskelig sikkerhet (M-Society) for over fem år siden. Til tross for at loven har vært gjennom flere folkeavstemninger, har det ikke skjedd noen ting i saken.

Chatchalawan og andre representanter fra sexindustrien i Thailand tok nylig til orde for å forbedre loven i begynnelsen av året. Saken ble tatt opp igjen på i går på 1. Mai, og mange understreket at sexarbeid faktisk er arbeid, og at sexarbeidere derfor bør ha tilgang til de samme arbeidstakerrettighetene.

Kilde: The Thaiger
RSS