Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Bangkok tar i bruk Ki-overvåkning for å bekjempe trafikkovertredelser



Bangkok har trappet opp trafikksikkerhetstiltakene sine ved å ta i bruk sikkerhetskameraer med kunstig intelligens (Ki) og strengere håndheving av trafikkovertredelser.

Ifølge en offisiell uttalelse som ble offentliggjort fredag, har byen tatt i bruk et Ki-forbedret CCTV-kamerasystem. Det nye systemet er rettet mot dem som bryter trafikkreglene, særlig motorsyklister som kjører på fortau. Ki-kameraene er koblet til et sentralisert system som muliggjør døgnkontinuerlig overvåking og umiddelbar identifisering av kjøretøyregistreringer.

I uttalelsen utdypes det at Ki-teknologien integreres med det eksisterende CCTV-nettverket for å overvåke dem som bryter reglene ved å kjøre på fortau. Dette markerer et betydelig skifte fra den tidligere tilnærmingen, som baserte seg på at Bangkoks kommunale tjenestemenn skulle pågripe lovbrytere personlig. Det nye systemet løser potensielle problemer med åpenhet og reduserer behovet for menneskelige ressurser.

Med klare bevis fra Ki-systemet blir prosessen med å identifisere lovbrytere og utstede bøter mer effektiv og upartisk. Boten for kjøring på fortau er fortsatt på 2.000 baht. En viktig fordel med det Ki-baserte behandlingssystemet er at det eliminerer behovet for at kommunale tjenestemenn må overvåke opptakene manuelt.

– I stedet kan de bruke teknologien til å forbedre atferden og endre folks bevissthet, sier BMA.

Initiativet for å bekjempe kjøring på fortau har blitt lansert i 15 pilotområder i Bangkok - Phya Thai, Ratchathewi, Yan Nawa, Bang Sue, Don Mueang, Sai Mai, Bang Khen, Lat Krabang, Minburi, Thonburi, Khlong San, Bang Khae, Nong Khaem, Bang Khun Thian, og Din Daeng.

Det Ki-drevne CCTV-systemet sender bildedata og informasjon om bilskiltet til de respektive distriktskontorene. Kommunale tjenestemenn krysskobler deretter disse dataene med landtransportdepartementets database over kjøretøyregistreringer og BMAs bostedsregister.

Deretter blir 'lovbryterne' innkalt til distriktskontoret for å bli bøtelagt, opplyser BMA.

Kilde: The Nation
RSS