Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Srettha : – USAs kritikk er meningsløs



– USAs kritikk av grunnlovsdomstolens kjennelse om oppløsning av partiet Move Forward er "meningsløs", ettersom Thailand er et suverent land, sa statsminister Srettha Thavisin i dag.

– Vi, som en suveren nasjon, har vår egen måte å utvikle vår politikk og vårt demokrati på. Så det USA sier om oss er meningsløst, sa han, og la til: – Jeg er sikker på at alle thailendere forstår dette. Vi vil ikke tillate at noe land blander seg inn i våre indre anliggender eller vår suverenitet.

Han sa imidlertid at "innblanding" kanskje ikke er det rette ordet.

– Jeg tror de (USA) kanskje bare gir oss råd, sa han.

Det amerikanske utenriksdepartementet har i en uttalelse kritisert gårsdagens rettsavgjørelse og hevdet at den setter Thailands demokratiske utvikling i fare og er i strid med det thailandske folkets ambisjoner om en sterk demokratisk fremtid.

USA oppfordret Thailand til å iverksette tiltak for å sikre full politisk deltakelse og beskytte demokratiet og forenings- og ytringsfriheten.

Srettha kommenterte også rapporter om at enkelte grupper kan komme til å forsøke å skape uro for å få utløp for sitt sinne over oppløsningen.

– Jeg har allerede snakket med visepolitisjef Pol Gen Kittiratt Phanphet om disse rapportene. Han fortalte meg at det var noen symbolske sammenkomster, som var fredelige, sa Srettha.

Kilde: Thai PBS
RSS