BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Etterlyser buffersone for turister



Turistbransjen i Rayong etterlyser nå buffersoner for å skille industriområder tydelig fra turistområder, ettersom eksplosjonen i et kjemikalielager i provinsen denne uken kan ha en negativ innvirkning på samme måte som to tidligere oljelekkasjer.

Det brøt ut brann i et kjemikalielager eid av Win Process i Rayong-distriktet Ban Khai på mandag, og det tok mer enn 24 timer å få kontroll over brannen.

Suwanna Doty, president for turistrådet i Rayong, sier at ulykker knyttet til kjemikalielekkasjer har skjedd mange ganger i Rayong, men at provinsen fortsatt ikke har lært av tidligere hendelser.

– Vi ønsker at myndighetene skal opprette buffersoner for å skille industriområder fra lokale områder og turistområder, sier hun.

– Provinsen bør også utarbeide utstyr og planer for å kunne håndtere nødsituasjoner umiddelbart, for ved tidligere hendelser har vi måttet vente for lenge med å stanse skader fra industriulykker, for eksempel oljesøl som har ødelagt havressursene i stor grad.

Suwanna sa at eksplosjonen denne uken kanskje ikke ville få umiddelbar innvirkning på turismen, ettersom mange turister nylig avsluttet den sene Songkran-feiringen, kjent som Wan Lai

Suwanna sa at eksplosjonen denne uken kanskje ikke vil påvirke turismen umiddelbart, ettersom mange turister nylig avsluttet den sene Songkran-feiringen, kjent som Wan Lai-vannfestivalen, den siste helgen.

Men hvis de ansvarlige, inkludert anleggseieren og myndighetene, ikke iverksetter umiddelbare tiltak for å håndtere de negative konsekvensene, særlig knyttet til helseproblemer, kan det få alvorlige konsekvenser for provinsen, slik det skjedde under oljeutslippene i 2022 fra en rørledning fra Star Petroleum Refining og i 2013 fra en rørledning fra PTT Global Chemical.

Suwanna sier at det gjennomsnittlige hotellbelegget denne uken har sunket til 50-60 prosent fra nivået før eksplosjonen.

– Når fruktsesongen nærmer seg, ønsker besøkende ofte å besøke durianfarmer i Rayong, og denne siste hendelsen kan avskrekke besøkende til provinsen, sier hun.

Provinsmyndighetene bør fremskynde en helsebeskyttelsesplan for lokalbefolkningen i de berørte områdene og forberede offentlige kunngjøringer om konsekvensene, ettersom ikke alle deler av Rayong ble berørt av brannene, sier Suwanna.

Mange turistdestinasjoner ligger mer enn 100 kilometer unna lageret, sier hun.

– Vi har allerede sett mange utlendinger og langtidsbesøkende i Chiang Mai flytte til Rayong på grunn av farlige nivåer av smog. Vi kan oppleve den samme utvandringen hvis vi ikke lærer av tidligere ulykke sier Suwanna.

Øverst: Et flyfoto av skadene etter en brann i en lagerbygning i Ban Khai-distriktet i Rayong. (Foto med tillatelse fra Disaster Response Association Thailand
RSS 
Stacks Image 815

Slik ser du norsk TV i Thailand