Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Generalløytnant Roy antas å bli Thailands nye nasjonale politisjef



Visepolitimester Roy Ingkapairote (bildet til venstre) vil bli utnevnt til sjef for det nasjonale sikkerhetsrådet (NSC), noe som baner vei for at generalmajor Torsak Sukvimol (t.h) kan bli ny politimester, sier en informert kilde i dag mandag til Thai PBS.

Både Roy, som er den eldste av de fire visepolitimesterne, og Torsak, som er den nest eldste, når pensjonsalderen i september neste år.

Hvis en av de forfremmes til den øverste politistillingen etter generalmajor Damrongsak Kittipraphat, som går av med pensjon i slutten av denne måneden, vil en av dem gå av som visekommissær.

– Det er sannsynlig at statsminister Srettha Thavisin vil overføre Roy til stillingen som NSC-sjef og utnevne Torsak til ny politidirektør, sier kilden.

Tidligere statsminister Prayut Chan-o-cha, som tidligere leder av politikommisjonen, overlot avgjørelsen om hvem som skulle bli ny politidirektør til Srettha med henvisning til godt styresett.

Stillingen som NSC-sjef har vanligvis vært besatt av andre enn NSC-tjenestemenn, for det meste fra militæret. Den nåværende NSC-sjefen, som går av med pensjon i slutten av denne måneden, er general Supoj Malaniyom, en tidligere stabssjef.

Tidligere rapporterte kilden at militæret planla å nominere generalmajor Nakrob Boonbuathong, visedirektør for koordineringssenteret til Internal Security Operations Command (ISOC), som NSCs neste generalsekretær.

Kilde: Thai PBS
RSS