Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Ektepar arrestert etter salg av urent gull



Politiet i Bangkok har arrestert et par kjent som Mae Tuck og Pa Bia, selgere av angivelig urent gull, mistenkt for offentlig bedrageri, datakriminalitet og falsk reklame.

Politiet sier at arrestasjonen skjedde i parets hjem i Bang Khen i Bangkok i dag, mandag.

Den mistenkte kvinnen (37) også kjent som Mae Tuck, og hennes ektemann (35) også kjent som Pa Bia. De var etterlyst i henhold til arrestordrer som straffedomstolen utstedte mandag.

Ifølge sjefen er paret siktet for å ha begått offentlig bedrageri, for å ha lagt inn falsk informasjon i datasystemer, for å ha annonsert med budskap som var urettferdige overfor forbrukerne, for å ha skapt misforståelser om kvantitet, kvalitet og andre nøkkelkvalifikasjoner for produkter og tjenester, og for å ha brukt etiketter som kunne skape misforståelser.

I tillegg til arrestasjonen av ekteparet, ransaket politiet K2N-gullbutikken deres på Hathairat Road i Khlong Sam Wa-distriktet i Bangkok.

Ektemannen er anklaget for å ha solgt smykker med mindre gullinnhold enn annonsert under livestreaming på sosiale medier.

Virksomheten deres skapte overskrifter da mange kjøpere sa at de ikke kunne selge produktene i andre gullbutikker fordi andre gullhandlere tvilte på det reelle gullinnholdet i produktene.

Nylig sa Anti-Money Laundering Office at de ville undersøke om paret var uvanlig rike.

Øverst: Forbrukerpolitiet arresterer Kanpon Rueang-aram, nummer to fra venstre, og hans kone Kornkanok Suwannabut, nummer fire fra venstre, i huset deres i Bang Khan-distriktet i Bangkok mandag. (Politiets foto)

Kilde: Bangkok Post

RSS