Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Iransk duo pågrepet i Bangkok for å ha svindlet kinesiske turister



Thailandsk politi har pågrepet en iransk duo for flere tyverier i Bangkoks forretningsdistrikt; det siste offeret, en kinesisk turist, mister 10.000 baht i løpet av få minutter

Thonglor politi pågrep duen på 29 og 41 år, begge iranske statsborgere, foran et leilighetskompleks i Yanawa-distriktet i Sathorn-distriktet i Bangkok i dag. De er mistenkt for å ha stjålet fra en kinesisk turist.

Politiets etterforskning avslørte at de to henvendte seg til kinesiske turister som sto foran et hotell i Sukhumvit Soi 20, og lot som om de var vennlige. De innledet en samtale om valutaveksling og ba om å få se turistens kontanter. Etter å ha returnert pengene, manglet noen av pengene. De kinesiske turistene oppdaget senere at 10.000 baht var forsvunnet, og anmeldte forholdet på Thonglor politistasjon.

Politiet fant senere ut at de to mistenkte hadde begått en lignende forbrytelse i Asok-krysset, der de hadde stjålet penger fra et annet offer før de stakk av.

Etter å ha gjennomgått overvåkningsopptak sporet betjentene de mistenktes fluktrute til det nevnte leilighetskomplekset. De ble arrestert mens de forberedte seg på å reise tilbake til hjemlandet.

Begge de mistenkte nektet for anklagene. På bakgrunn av etterforskningen og bevis som viste at de hadde en omfattende historikk med lignende forbrytelser begått profesjonelt, ble de imidlertid siktet for tyveri og bil møte rettslig forfølgelse.

Ifølge straffelovens paragraf 334 er det straffbart å stjele: Den som på uærlig vis tar en annen persons eiendom eller som en annen person er medeier i, begår tyveri og skal straffes med fengsel i høyst tre år og en bot på høyst 60.000 baht.

I tillegg vil begge lovbryterne få dette registrert i strafferegisteret, noe som gjør det vanskelig for de to å returnere til Thailand i fremtiden.

Øverst: Overvåkningsopptak viser det iranske paret nærme seg kinesiske turister som står foran et hotell i Sukhumvit Soi 20, lørdag.

Kilde: Khaosod English
RSS