Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Åtte badende turister reddet på Phuket



Livredderne i Karon og Patong hadde i dag, mandag, en travel dag med å redde turister fra farlige bølger etter at de ignorerte røde «bading forbudt»-flagg og livreddernes advarsler om ikke å bade.

På Karon Beach ignorerte fire indiske turister de røde flaggene og badet i nærheten av sandvolleyballbanen like før kl. 14.15. I løpet av få minutter ble de feid bort av de sterke bølgene.

Livreddere og vannscooterførere rykket raskt ut og reddet to menn og to kvinner, som ble brakt i land utmattet, men i god behold. Førstehjelp ble gitt av et ambulansemannskap på stedet, og tre av turistene ble fraktet til Chalong sykehus for videre behandling.

Kort tid etter, kl. 14.45, ble politiet i Patong varslet om en lignende situasjon på Patong Beach.

Livreddere og vannscooterførere rykket igjen ut for å redde fire turister som var fanget i den kraftige strømmen. Blant de som ble reddet, var minst én russisk turist.

Til tross for gjentatte advarsler og røde flagg som indikerte farlige forhold, hadde turistene tatt et bad, opplyser livredderne.

Somprasong Saengchat, leder for livredderteamet på Patong Beach, understreket alvorlighetsgraden av de nåværende monsunforholdene.

– Sterke monsunbølger og vind har gjort det ekstremt farlig å bade og svømme. Derfor er det satt opp røde flagg langs stranden, sier han.

Redningsaksjonene som ble utført av livredderne i dag kommer etter at fire personer har druknet på Phukets strender på litt over en uke.

Dødelige bølger krevde livet til en 44 år gammel amerikansk mann og en 48 år gammel thailandsk kvinne ved Mai Khao Beach i går, søndag morgen.

En 63 år gammel russisk mann druknet på Surin Beach søndag 16. juni, etter at også han angivelig ignorerte et rødt «bading forbudt»-flagg på stranden.

Phukets beryktede drukningssesong begynte for alvor etter at en amerikansk borger (49) ble dratt til havs av en sterk riftstrøm ved Nai Harn Beach på Phukets sørlige vestkyst den 9. juni.

Han svømte sammen med sin kone (49), som med hjelp av livreddere klarte å få seg selv og deres tre år gamle barn tilbake til land.

Livredderne satte umiddelbart i gang et søk etter du 49 åringen, men fant ikke mannen og et mer intensivt søk etter ham ble satt i gang så snart redningsarbeiderne kunne samles.

Redningsarbeidere og Rawai kommune opprettet et letesenter på stranden for å koordinere letearbeidet, men søket ble avblåst etter at mannen ble funnet omkommet og skylt i land i nordenden av Nai Harn Beach sent den 10. juni.

I håp om å redde flere liv på strendene gjennomførte Phuket-kontoret til turistdepartementet (MoTS Phuket) i helgen en workshop med sikte på å øke sikkerhetspotensialet innen vannturisme i "Andaman Tourism Development Zone".

Opplæringsøktene, som er en del av "Generation 1"-prosjektet, begynte sist fredag (14. juni) og fortsatte til og med lørdag.  Workshopen ble avholdt på Nai Yang Beach Resort & Spa og i strandområdet ved Sirinat nasjonalpark.

Kilde: The Phuket News
RSS