Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Pattaya Sports Club arrangerer svømmekurs for lokale barn



I går arrangerte Pattaya Sports Club svømmekurs på Pattaya City School 11 for barn fra Child Protection and Development Center (CPDC) og Baan Jingjai Foundation.

Initiativet har som mål å lære barna viktige svømmeferdigheter i nødsituasjoner og hvordan de kan hjelpe andre som er i fare for å drukne, samtidig som de oppmuntres til å bruke fritiden sin på en produktiv måte.

– Vi er glade for å kunne tilby disse barna muligheten til å lære verdifulle svømmeferdigheter som kan redde liv», sier et komitémedlem i Pattaya Sports Club.

– Målet vårt er ikke bare å lære dem å svømme, men også å gi dem selvtilliten og ferdighetene de trenger for å hjelpe andre i en nødsituasjon.»

Trener Poo, en tidligere landslagstrener, instruerer de unge svømmerne i grunnleggende ferdigheter og vannsikkerhet i løpet av de ukentlige svømmetimene som arrangeres av Pattaya Sports Club.

Undervisningen foregår hver lørdag fra kl. 14.00 til 16.00 i skolens basseng, og den tidligere landslagstreneren Poo står for den profesjonelle instruksjonen.

– Det er en ære å få være en del av dette initiativet», sier trener Poo. – Det er utrolig givende å lære disse barna grunnleggende svømming og vannsikkerhet. Jeg håper de tar med seg disse ferdighetene og bruker dem både for sin egen sikkerhet og for å hjelpe andre.

I løpet av økten guidet trener Poo barna gjennom grunnleggende svømmeteknikker, inkludert oppvarmingsøvelser som å sitte og sparke i vannet, sparke mens de lå med ansiktet ned, og bruke et brett for å øve på å flyte og puste.

– Det kan være utfordrende å lære å svømme, men det er også veldig gøy, legger trener Poo til. – Ved å øve på disse ferdighetene blir barna ikke bare bedre svømmere, men de får også bedre kondisjon og selvtillit.

Svømming gir mange fordeler utover det å være en livreddende ferdighet. Det bidrar til å styrke musklene, fremmer leddhelsen og er en trygg måte å trene på.

– Svømming er utmerket for å øke fleksibiliteten og forbedre leddbevegelsene, forklarer trener Poo. – Det er også en flott måte å slappe av i kropp og sinn på, noe som kan føre til bedre søvn og generelt velvære.

Pattaya Sports Clubs svømmeundervisning er et viktig tiltak for å gi lokale barn viktige ferdigheter og fremme positive og sunne aktiviteter i hverdagen.

Dette initiativet støttes også av Rotary Club of Jomtien-Pattaya og en rekke andre støttespillere i Pattaya.

Kilde: Pattaya News
RSS