Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Strømprisen for september-desember øker likevel ikke



Electricity Generating Authority of Thailand (EGAT) og PTT har blitt enige om å fryse strømprisen for september til og med desember på 4,18 baht/kWh, slik energidepartementet har bedt om for å lette byrden for forbrukerne.

Energy Regulatory Commission har tidligere sagt at prisen i løpet av årets siste fire måneder kan stige til mellom 4,65 og 6,01 baht/enhet, på grunn av en svekkelse av bahten i forhold til dollaren fra mai til august og økningen i spotprisen på LNG, det viktigste drivstoffet som brukes til strømproduksjon, med 3,2 USD per million BTU.

Brenseltariffen (FT) for siste kvartal kan bli justert til mellom 46,83 og 182,99 satang/enhet, noe som betyr at strømprisen må justeres til 4,65-6,01 baht/kWh.

Energiminister Pirapan Salirathavibhaga sa i går at han vil rapportere til regjeringen neste tirsdag om samarbeidet med EGAT og PTT om å absorbere de økte drivstoffkostnadene for å opprettholde den nåværende prisen.

Næringslivsaktører har klaget over at økte energipriser øker produksjonskostnadene deres, noe som gjør produktene deres mindre konkurransedyktige på det globale markedet og mindre tilgjengelige for lokale forbrukere med lav inntekt.

Kilde: Thai PBS
RSS