Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Lommetyv avslørt av klesplagg



En 60 år gammel kambodsjansk mann er arrestert for antatte lommetyverier rettet mot turister ved Wat Pho i Bangkok.

Etterforskere fra politistasjonen i Det kongelige palass (Phra Ratchawang) arresterte i Wat Pho i går, lørdag.

Arrestasjonen skjedde etter flere klager fra utenlandske turister som rapporterte om tyverier inne i Wat Pho. Den siste hendelsen skjedde 12. august da en japansk turist ble frastjålet mobiltelefonen sin.

Etter å ha gjennomgått overvåkningsopptak fant politiet den mistenkte.

Den 25. august, mens de var på jobb inne i Wat Pho, fikk politiet øye på en mann som hadde et utseende og antrekk som passet til beskrivelsen av den mistenkte som var involvert i tyveriet den 12. august. Politiet henvendte seg til mannen og da han ble bedt om å legitimere seg, kunne han ikke fremvise noen dokumenter.

60 åringen skal senere ha innrømmet at han gjentatte ganger hadde krysset grensen til Thailand via Aranyaprathet-distriktet i Sa Kaeo-provinsen, senest den 25. juni. Han nektet imidlertid for å ha vært involvert i lommetyveriet av turister ved tempelet.

Politiet arresterte ham i henhold til utlendingsloven og forberedte seg på å deportere mannen.

Etterforskerne samlet deretter inn ytterligere bevis, og det ble bekreftet at den mistenkte i et tyveri som ble filmet på overvåkningskameraer 12. august, var samme mann, basert på utseendet og klærne hans.

HAn skal deretter ha tilstått at han var personen på overvåkningsvideoen, og innrømmet å ha stjålet turistens mobiltelefon.

Etter å ha stjålet telefonen sa han at han slo den av og pakket den inn i sølvfolie for å blokkere GPS-signalet, før han sendte den til grensen ved Aranyaprathet. Derfra ville en medskyldig hente telefonen og selge den i Kambodsja for mellom 1.000 og 5.000 baht, avhengig av modell.

Kilde: The Nation
RSS