Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

App-en for «pengedrysset» valgt

– Regjeringen vil bruke Krungthai Banks ‘Pao Tang’-app til det digitale «pengedryss»-prosjekt, sa statsminister Srettha Thavisin torsdag.

– Appen vil bli integrert med blokkjedeteknologi, sa Srettha etter en politisk briefing med ledere fra finansdepartementet.

Han sa at regjeringen har et tilstrekkelig budsjett til å dele ut den digitale valutaen på 10.000 baht til 56 millioner thaier over 16 år over hele landet.

Pheu Thai-partiet gjorde det digitale «pengedrysset» (lommeboken) til en hovedsak i valgkampen og sa at prosjektet ville koste rundt 560 milliarder baht. Men i denne ukens parlamentsdebatt om regjeringens politiske redegjørelse var ministrene vage når det gjaldt finansieringen, og sa bare at det ikke er bli snakk om låneopptak.

Srettha, som også er finansminister, sa at det ville ta regjeringen mindre enn en måned å avklare detaljene, og la til at den ville velge en tilnærming som passer best til landets økonomiske situasjon.

Pao Tang-appen, som har mer enn 40 millioner brukere, tilbyr flere e-tjenester, blant annet en e-lommebok, helse-lommebok, gull-lommebok og obligasjons-lommebok.

Med tanke på den nåværende økonomiske nedgangen er finansdepartementet klar til å støtte regjeringens politikk for å hjelpe befolkningen med å håndtere de økende levekostnadene, sier Srettha.

Han insisterte på at det må tas hensyn til finanspolitisk disiplin og forsiktighet, ettersom programmet krever et stort statsbudsjett.

Kilde: Bangkok Post

Blokkjedeteknologi, også kjent som blockchain-teknologi, er en desentralisert og distribuert digital bokføringsmetode som brukes til å registrere transaksjoner over flere datamaskiner. Den grunnleggende ideen bak blokkjedeteknologi er å skape en uforanderlig og sikker register som kan brukes til å verifisere transaksjoner uten behov for en sentral myndighet eller mellommann.
RSS