Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Jordskred utløser etterforskning av Big Buddha



Thailands skogdepartement og andre etater startet etterforskning av Big Buddha-komplekset i Nakkerd-åsene for å avdekke hvorvidt stiftelsen som driver stedet, ulovlig har utvidet området komplekset nå dekker.

Etterforskningen kommer etter påstander om at avrenning fra rydding av trær på toppen av åsen bidro til, eller til og med forårsaket, jordskredet hvor 13 mennesker i Kata forrige fredag omkom.

Skogdepartementet ga stiftelsen tillatelse til å okkupere et område på 15 hektar midt i den vernede skogen på toppen av åsen.

De øvrige bygningene og fellesarealene ved komplekset dekker nå angivelig rundt 40 rai. Betjentene undersøker nå om stiftelsen hadde tillatelse til å utvide virksomheten sin i så stor grad.

Parlamentsmedlem Chalermpong Saengdee fra Phuket bemerket i går at det fortsatt er uklart om stiftelsen hadde fått tillatelse til å bygge på tomten, som ifølge ham ligger rundt 300 meter over havet.

– Ifølge loven må det gis spesialtillatelse for alle bygninger som skal bygges høyere enn 80 meter over havet, sier han.

Han påpekte at det finnes slike bygninger, for eksempel radarstasjonen, som også ligger høyt oppe i åsene av nasjonale sikkerhetsgrunner.

Chalermping bemerket i dag at en av bygningene og parkeringsplassen ble bygget over en naturlig vannvei, noe som kan ha avledet den naturlige avrenningen og utgjort en risiko for et nytt jordskred.

Øverst: I går startet etterforskningen ved å merke av tomten ved hjelp av GPS-enheter.

Kilde: The Phuket News


RSS