Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Livestreamet fra thailandsk varetekt



– To immigrasjonsbetjenter i Chon Buri risikerer straff for å ha tillatt en sørkoreansk narkotikamistenkt å livestreame mens han var i politiets varetekt, sier immigrasjonsmyndighetene, i dag, onsdag

Hendelsen fikk oppmerksomhet da bilder av den 44 år gamle mannen, tatt mens han satt i varetekt, ble sendt fra en smarttelefon mens han ble fraktet til Bangkok for å bli deportert, melder Bangkok Post.

Sørkoreaneren er ettersøkt i hjemlandet for narkotikasmugling. Han ble arrestert av thailansk politii Chon Buri den 3. oktober, og det ble senere konstatert at han hadde «overstay» med 373 dager.

Hen ble ilagt en bot og betinget dom av retten i Pattaya, og ble holdt i varetekt mens det ble gjort forberedelser for å sende ham tilbake til Sør-Korea. Han ble overført til Bang Lamung politistasjon i Chon Buri, og senere til utlendingsinternatet i Bangkok.

Den mistenkte sendte bilder og en video av seg selv mens han fortsatt satt i varetekt, fra bilen på vei til Bangkok tirsdag.

På det tidspunktet var han i varetekt hos to immigrasjonsbetjenter i Chon Buri, sier politiet.

De sier at alle internerte må overvåkes nøye, spesielt de som er anklaget for narkotikarelaterte forhold, uavhengig av rettsavgjørelser.

– De to offiserene er suspendert fra tjeneste, og det er opprettet et panel som skal etterforske handlingene deres og ilegge disiplinærtiltak, sier politiet.

Sørkoreanske medier Maeil og JTBC rapporterte om hendelsen. De sier at den mistenkte livestreamet om sin opplevelse i thailandsk politiarrest mens han promoterte sin egen YouTube-kanal.

Den mistenkte ble sett mens han røykte en sigarett og takket følgerne sine for deres støtte, og sa at det styrket motet hans.

Han delte en utsikt over Pattaya-stranden, spøkte med at han var fristet til å rømme på grunn av de vakre omgivelsene, og ba fansen om å like og abonnere på kanalen hans. Videoen varer i én time og 36 minutter.

Sørkoreanske medier rapporterte at 44-åringen kalte seg selv «den rikeste mannen i Thailand» og beskrev forholdene i thailandske fengsler som mer restriktive enn i utlandet. Han nevnte at han kunne holde kontakten mens han satt fengslet ved hjelp av en telefon, noe som angivelig ble muliggjort ved å betale bestikkelser.

Øverst: Den sørkoreanske narkotikamistenkte mannen (44) sendte direkte mens han brød håndbak med en medfange i et fengsel. (Skjermdump fra videoen)

Kilde: Bangkok Post

RSS