Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Paetongtarn står overfor et dilemma med Thaksins påståtte falske sykehusbesøk



Statsminister Paetongtarn Shinawatra står overfor et kritisk dilemma, ettersom hennes valgte makt står på spill midt i en rettslig kamp mot hennes farThaksin Shinawatra, sa en partikilde i går, onsdag..

En ny underskriftskampanje som tar sikte på å holde milliardæren Thaksin skyldig i bevisst å ha begått mened i forbindelse med hans påståtte falskneri som «kritisk syk» innsatt på politisykehuset, har blitt rettet direkte til han datter, statsministeren, med krav om en rask og åpen offentliggjøring av bevis knyttet til faktiske fenomener og hendelser som kan ha funnet sted på en privat avdeling på sykehuset, der faren hennes hadde fått privilegier som var utilgjengelige for andre innsatte i en seks måneders periode.

Paetongtarn har bedt om hjelp til å komme til bunns i mysteriene rundt faren, og hun er nå forpliktet til å sørge for at de relevante myndighetene overleverer de etterspurte bevisene til den nasjonale antikorrupsjonskommisjonen i tide, selv om det er sannsynlig at faren kan bli fengslet for mened.

Men hvis Paetongtarn nektet å gjøre det hun er juridisk forpliktet til, kunne hun muligens bli tiltalt for pliktforsømmelse, og dermed med stor sannsynlighet bli stilt for riksrett og avsatt som statsminister, sier partikilden.

Alle overvåkningsopptakene og andre bevis som NACC har bedt om, men som politisykehuset og kriminalomsorgen har benektet, antas å vise den kvinnelige statsministerens fars private aktiviteter på sykehuset siden i fjor og frem til han ble prøveløslatt tidligere i år, for å underbygge de offisielle rapportene om at han hadde hatt «kritiske sykdommer», hvis symptomer har vært omgitt av hemmelighold.

Thaksin, som var blitt dømt skyldig i noen få tilfeller av maktmisbruk og embetsforsømmelse begått under hans forrige regjeringstid og dømt in absentia til åtte års fengsel, som ved kongelig benådning ble redusert til ett år, hadde aldri bokstavelig talt tilbrakt en eneste dag bak lås og slå, gitt hans påståtte falskhet som en «kritisk syk» fange som hadde hevdet å fortjene «forvaring» utenfor et fengsel.

Han kan muligens bli arrestert for mened og kastet i fengsel hvis det blir bevist i retten at hans påståtte «fake-out» har funnet sted på sykehuset, slik han er anklaget for.

Paetongtarn står tilsynelatende i det samme dilemmaet som hennes tante og nå på flukt, tidligere statsminister Yingluck Shinawatra hadde for over ti år siden, i forbindelse med et korrupsjonsfylt ristilskuddsprosjekt som ble drevet av en tidligere Pheu Thai-regjering.

Yingluck ble dømt til fem års fengsel på grunn av pliktforsømmelse, fordi hun ikke hadde iverksatt tiltak for å etterforske, korrigere eller avslutte det populistiske prosjektet som ble gjennomført på bekostning av skattebetalernes penger.

Øverst: Statsminister Paetongtarn Shinawatra sammen med sin far, Thaksin Shinawatra. Foto: MNG Online

Kilde: Thai Newsroom
RSS