Slik ser du norsk TV i Thailand

BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 186

Danmark feier 400 års samarbeid med ThailandDen danske ambassaden i Bangkok kunngjør at 2021 markerer 400-årsjubileet for forholdet mellom Danmark og Thailand.

De to nasjoners historiske forhold fører tilbake til 1621 da det første danske skipet ankom til Thailand, og det feires med kampanjen: 'I dag, i morgen, sammen Danmark og Thailand 1621-2021'

I en hyllest på Facebook-siden skriver de følgende: 

"Det tidligste registrerte besøket i Siam var i 1621 da et dansk skip, kaptein av nederlenderen Roland Crappé, reiste til havnen i Mergui i Tenasserim, en del av Siam på den tiden, hvor han og hans mannskap fikk tillatelse til å handle.

På en del av tillatelsesbrevet skrevet av Okya Chaiyathibodi, regenten av Tenasserim, står det:

"Tenasserim har gitt utenlandske handelsmenn tillatelse til å kjøpe og selge varer samt å drive kommersiell virksomhet her. Byen skal også tillate reiser så langt til Kongedømmet Ayuthaya, hvor retten i Ayuthaya skal legge til rette for alle typer virksomheter som drives av utlendinger. Jeg ønsker å etablere et nært forhold til kongen av Danmark gjennom Tenasserim, og vi er klare til å gjøre hva som helst for å styrke forholdet mellom våre to nasjoner. Denne hendelsen er begynnelsen på forholdet mellom Danmark og Thailand. "

Tidligere har ambassaden kunngjort at de er glade for å feire jubiléet og at 2021 blir et spesielt år med spennende arrangementer og aktiviteter.

(we) Kilde: ScandAsia