Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Strid om fikentre i Chiang Mai



Et hundre år gammelt fikentre midt på en motorvei i Chiang Mai har igjen blitt sentrum for en kontrovers, til tross for en rettsordre om at treet skal flyttes.

Den 2. juli utstedte domstolen en ordre om at veivesenet skulle flytte treet innen tre måneder.

Nå som fristen nærmer seg og veivesenet forbereder flyttingen, har miljøverngrupper, ledet av Committee for the Protection of Mae Ping and its Environment, lovet å anke saken til retten for å få stoppet flyttingen.

Det aktuelle treet har stått i nærheten av Rinkam-krysset i Muang-distriktet i mer enn hundre år. Det står i et område der det ble bygget en motorvei, men det ble gitt plass til treet, noe som har ført til en innsnevring av veien.

I 2018 krevde innbyggerne i nærheten av treet at det skulle flyttes, med henvisning til den uvanlig smale veien og risikoen for ulykker. Stedet brukes også som søppeldumpingsplass og tilholdssted for det som omtales som uønskede personer. De hevder at det store treet vil være farlig hvis det en dag skulle kollapse.

På det tidspunktet sendte Committee for the Protection of Mae Ping and its Environment og en støttegruppe for trafikksikkerhet inn en begjæring til National Human Rights Commission og Chiang Mai Highway Office for å forhindre at det ble gjort noe med treet.

De hevdet at treet verken burde felles, fjernes eller flyttes. Veikontoret ba deretter domstolen om å ta stilling til saken, og tidligere i år fikk de medhold.

Kilde: Thai PBS
RSS