Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Ber thaiene være forberedt på flom i mange områder



Innbyggerne i Nord-, Nordøst- og Sør-Thailand bør forberede seg på flom, avrenning, oversvømmelse og jordskred på søndag, advarer det nasjonale katastrofevarslingssenteret.

Provinsene i nord og nordøst som står overfor risiko for avrenning og oversvømmelse er: Chiang Rai, Nan, Phayao, Phrae, Sukhothai, Phitsanulok, Phetchabun, Udon Thani og Sakon Nakhon.

Provinsene i nord og sør i fare for flom: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lampang, Phayao, Phrae, Nan, Nakhon Si Thammarat, Phang Nga, Phuket og Krabi.

Innbyggerne bør være forberedt på situasjonen og følge rådene fra relevante etater, sier senteret.

Senteret rådet innbyggerne til å flytte eiendelene sine til høyere steder, og forberede lys, sandsekker og andre forsyninger i nødstilfeller.

Folk bør være forsiktige med strømsystemet for å unngå strømstøt, og passe seg for giftige dyr og insekter, sier senteret.

Senteret la til at folk bør være forsiktige når de kjører i oversvømte områder, og avstå fra å reise til grotter og fossefall eller holde aktiviteter i flomutsatte områder.

Blant provinsene i nordøst som risikerer å bli oversvømt på grunn av stigende vannstand i Mekong-elven, er Loei, Nong Khai, Bueng Kan og Nakhon Phanom.

Innbyggerne bør følge situasjonen nøye og være oppmerksomme på flommens innvirkning på transport og forretningsvirksomhet langs elven, opplyser senteret.

De nordlige og sørlige provinsene som er i fare for jordskred, inkluderer Chiang Rai, Nan, Phuket og Krabi.

Innbyggerne bør følge situasjonen nøye og unngå å dra til områder med fare for jordskred, sier senteret, og legger til at de bør planlegge evakuering til trygge områder.

Kilde: The Nation

RSS