BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

30 døde av ekstremvarmen i Thailand



Den stekende heten har så langt tatt livet av 30 mennesker i mars og april, opplyser Department of Disease Control (DDC).

Dr. Wirarat Manosutthi, i DDC, sa onsdag at heteslag ser ut til å ta langt flere liv i år enn i fjor. I fjor døde 37 mennesker av heteslag fra mars til juni.

Legen råder folk til å drikke minst to glass vann hver time, og sier at folk bør holde seg innendørs og bruke lette klær. Han rådet også folk til å oppsøke lege dersom de føler seg kortpustet eller svimmel.

På en pressekonferanse onsdag ble det informert om den siste helsesituasjonen i landet og i en flyktningleir i Mae Sot-distriktet i Tak.

142 av 906 flyktninger i leiren har søkt medisinsk behandling den 20.-21. april. Av dem led 22 av diaré, én av konjunktivitt, 116 av andre sykdommer og tre hadde sår.

89 flyktninger ble undersøkt, og at bare én 10 år gammel gutt ble funnet med malaria av plasmodium vivax-stammen, som ikke er virulent.

Hun legger til at DDC frykter at influensatilfellene vil øke når den nye skolen starter i mai. Tidligere i år ble 128.156 personer diagnostisert med influensa, men antallet har gått ned i løpet av de varme månedene, men antallet kan stige i løpet av regntiden.

Når det gjelder denguefeber, sier DDC at det er rapportert 24.108 tilfeller, og at de fleste pasientene er i aldersgruppen fem til 14 år. Hun sa at 22 pasienter har dødd av denguefeber i år.

Når det gjelder meslinger, er det rapportert 463 tilfeller fra 1. januar til 19. april, uten dødsfall. DDC sier at at de fleste tilfellene ble rapportert i sør, der muslimske foreldre nekter å vaksinere barna sine av frykt for at det vil være i strid med deres religiøse overbevisning, selv om Sheikul Islam-kontoret gjentatte ganger har sagt at muslimske barn kan vaksineres.

Kilde: The Nation
RSS 
Stacks Image 815

Slik ser du norsk TV i Thailand