Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Statsministeren legger planer for økonomien i Isan



Statsminister Srettha Thavisin sier at han vil avholde sitt første regjeringsmøte i Nong Bua Lam Phu-provinsen i november for å legge frem planer for å styrke økonomien i provinsen og den nordøstlige regionen.

I en tale på tollkontoret nær grensen til Laos i Nong Khai lørdag sa han at han valgte Nong Bua Lam Phu etter å ha foretatt en inspeksjonsreise til regionen, skriver Bangkok Post.

Han sa at regjeringsmøtet ville bidra til å kaste lys over problemer som lokalbefolkningen står overfor, blant annet lave inntekter, narkotika og tørke.

Før Nong Khai besøkte Srettha Khon Kaen og Udon Thani på fredag. Han sa at disse to provinsene har potensial til å få økonomien til å vokse ytterligere, ettersom de har flyplasser som kan betjene turismen og ligger i nærheten av Laos, som har en høyhastighetstogforbindelse til Kina.

En dobbeltsporet jernbanelinje fra Khon Kaen til Nong Khai er blant sakene Srettha sa ville bli tatt opp på neste ministermøte fordi det er utarbeidet et budsjett for byggingen.

– Dette anses som en hastesak. Banen koster kanskje ikke så mye penger, men den vil bidra til stor fortjeneste, sier han. – Den må bygges samtidig med en lastestasjon ved vennskapsbroen mellom Thailand og Laos som forbinder Nong Khai og Vientiane i Laos.

Han sier at mange offentlige etater har samarbeidet for å forbedre fasilitetene slik at den lokale eksportindustrien kan holde tritt med etterspørselen etter varer som skal sendes til Laos og Kina.

Tidligere internasjonale handelsdiskusjoner har vært fruktbare, og statsministeren forventes å returnere til nordøst for å følge opp infrastrukturprosjektet i slutten av neste måned.

Næringslivsledere i Nong Khai har fortalt Srettha at de ønsker seg en bro mellom Nong Khai og Vientiane innen 2029. De vil også at det skal bygges et forretningssenter for næringsdrivende.

De sa også at regjeringen bør støtte Khon Kaen-universitetets plan om å åpne en skole for høyhastighetsjernbaneteknikk for å forbedre arbeidsstyrkens kompetanse i nordøst, samt presse på for en mer Nong Khai-vennlig økonomisk politikk.

Kilde: Bangkok Post
RSS