Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Thailand vil bli sports- og underholdnings-hovedstad



Den nye turistministeren har satt et nytt rekordmål for utenlandske turistinntekter på 3 billioner baht, opp fra 1,9 billioner i 2019, med mål om å etablere landet som en sports- og underholdningshovedstad.

Turistminister Sudawan Wangsuphakijkosol sier at regjeringen ønsker å nå dette ambisiøse målet så snart som mulig, men at de trenger mer tid til å utarbeide en handlingsplan, ifølge Bangkok Post.

Tidligere denne uken ble regjeringen enig om visumfritak for borgere fra enkelte land, blant annet Kina.

– Statsminister Srettha Thavisin har gitt oss verktøyene vi trenger for å tiltrekke oss flere turister, i første omgang ved å fjerne visumkravet for enkelte reisende og gjøre prosessen på flyplassene enklere, sier Sudawan.

– Nå må vi utarbeide mange flere prosjekter for å nå målene våre.

– Med tanke på det nye målet på 3 billioner baht bør turistprosjektene de neste fire årene være store og konsekvente, ikke engangshendelser, og skape et nytt omdømme for Thailand ved hjelp av myk makt, sa hun.

– Departementet fokuserer på sports- og underholdningsarrangementer som kan trekke et stort publikum, for eksempel internasjonale konserter og sportsbegivenheter, sier Sudawan.

Sudawan sier at målet for turistinntektene i 2024, inkludert både innenlandske og internasjonale markeder, er satt til 3,3 billioner baht, opp fra 3 billioner i 2019.

Med et begrenset statsbudsjett for 2023 er det sannsynlig at departementet vil be om et tilleggsbudsjett, noe som vil bli avgjort når alle prosjektplanene er ferdigstilt.

– Det potensielle budsjettet vil være basert på studier fra andre land som har etablert seg som regionale underholdningssentre, sier hun.

– Det kan også bli aktuelt å bygge ut ny infrastruktur for å gjøre det enklere for publikum å reise, sier Sudawan.

Målet for turistinntektene i 2024, inkludert både det nasjonale og internasjonale markedet, er satt til 3,3 billioner baht, en økning fra 3 billioner baht i 2019.

Thapanee Kiatphaibool, i Thailands turistmyndighet (TAT), sa at de planlegger å overvåke stemningen i det kinesiske og kasakhstanske markedet fra og med mandag for å få tilbakemelding på fremtidige bestillinger etter at Thailand kunngjorde visumfritak for besøkende fra begge land fra 25. september 2023 til 29. februar 2024.

– Uten visumtiltakene kan det kinesiske markedet komme opp i kun 3,7 millioner besøkende i år. Med visumfritak vil tallet ligge på 4,1-4,2 millioner, sier Thapanee.

Hun sa at TAT fortsatt planlegger å presse flyselskapene til å øke setekapasiteten for å bidra til å nå regjeringens mål på 2,38 billioner baht fra 27-28 millioner turister i år.

Thailand har 2,51 millioner seter i høysesongen fra oktober til mars, noe som bare er 40 % av 2019-nivået. TAT samarbeider med flyselskapene om å sette inn både charter- og rutefly for å fylle opp ledige seter på flyplassene i siste kvartal.

Kide: Bangkok Post

RSS