Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Nok et navnebytte venter for Hua Hin lufthavn



Flyplassen i Hua Hin er i ferd med å gjennomgå en betydelig ombygging, og vil snart få nytt navn: Phetch Hua Hin Airport.

Denne endringen, som ble kunngjort i forrige måned av statsminister Srettha Thavisin, er en del av planene om å posisjonere flyplassen som et sentralt knutepunkt for turismen i provinsene Phetchaburi og Prachuap Khiri Khan.

Hua Hin Today tar her et tilbakeblikk på flyplassens historie, helt tilbake til tiden da den var kjent som Bo Fai Airport.

Hua Hin lufthavns historie begynte i 1935, da den ble etablert for militært bruk av Royal Thai Air Force.

Flyplassen lå opprinnelig på Nong Bua Airport i Tha Yang-distriktet i Phetchaburi, men ble flyttet til Bo Fai i Hua Hin-distriktet på grunn av plassbegrensninger som hindret utvidelse. På den tiden var målet med den nye plasseringen å legge til rette for utvikling som kunne ta imot større fly og fremtidig vekst.

I 1955 ble det stadig vanligere å reise med fly, og Thai Airways Company Limited innførte derfor kommersielle flyvninger med DC-3- eller DAKOTA-fly på Bo Fai lufthavn. Disse flyvningene ble kun gjennomført i sommermånedene.

Den 3. februar 1961 ble flyplassen offisielt omdøpt til Hua Hin lufthavn, og ledelsen ble overført fra Royal Thai Air Force til Department of Commercial Aviation, som nå er kjent som Department of Airports under transportdepartementet.

Flyplassen omtales fortsatt ofte som Bo Fai Airport i thailandskspråklig presse og offisielle pressemeldinger.

Et bemerkelsesverdig infrastrukturprosjekt i forbindelse med utvidelsen av flyplassen var byggingen av undergangstunnelen ved siden av flyplassen, som offisielt har fått navnet Bo Fai Underpass Tunnel.

For å utvide rullebanen, som opprinnelig bare kunne håndtere småfly, ble rullebanen bygget over Phetkasem Road, noe som gjorde det nødvendig å lage en undergang. Tunnelen, som er en kulverttunnel, går også under Southern Railway-linjen og riksvei nr. 4, noe som letter både jernbane- og biltrafikken.

Det er for øvrig Bo Fai-tunnelen som igjen må utvides i den nåværende fasen av ombyggingen av flyplassen.

Nylig besøkte statsminister Srettha Thavisin Hua Hin lufthavn sammen med visestatsminister og transportminister Suriya Jungrungreangkit for å vurdere fremdriften i utbyggingen. Dette er den andre inspeksjonen statsministeren har foretatt på flyplassen i år.

Målet er å gjøre flyplassen til et viktig knutepunkt for turisme i regionen. For øyeblikket går det bare én flyvning daglig fra Hua Hin til Chiang Mai. Men samtaler med innenlandske flyselskaper tyder på at de er villige til å introdusere nye ruter fra de nordøstlige og sørlige delene av Thailand. Det foreligger også planer om å etablere en ny rute fra Hua Hin til Malaysia.

Statsministeren har gitt transportdepartementet beskjed om å fremskynde forbedringer av flyplassens serviceområder for å imøtekomme den forventede økningen i antall turister.

Dette besøket kommer etter et tidligere besøk under et mobilkabinettmøte i Phetchaburi-provinsen, der beslutningen om å omdøpe flyplassen til Phetch Hua Hin lufthavn først ble offentliggjort. Formålet med navneendringen er å støtte og forbedre turistforbindelsene mellom Hua Hin i Prachuap Khiri Khan-provinsen og Phetchaburi-provinsen.

Hua Hin lufthavn er i tillegg den eneste flyplassen i Thailand som ligger i to provinser.

Mens en del av rullebanen og hovedterminalbygningen ligger i Hua Hin, som ligger i Prachuap Khiri Khan, ligger størstedelen av rullebanen på den andre siden av provinsgrensen i Cha-am i Phetchaburi.

Ved siden av flyplassen ligger treningssenteret for sivil luftfart og Hua Hin Royal Rainmaking Center, som driver med regnproduksjon i den "øvre sørlige" regionen av Thailand, som dekker Phetchaburi, Prachuap og deler av Chumphon.

Ombyggingen av Hua Hin lufthavn, inkludert navnebytte og planlagte ruteutvidelser, kommer til å styrke turismen i regionen betraktelig. Ved å forbedre infrastrukturen og øke flytilbudet ønsker myndighetene å tiltrekke seg flere besøkende og stimulere den lokale økonomien i provinsene Phetchaburi og Prachuap Khiri Khan.

Med disse endringene er Phetch Hua Hin lufthavn klar til å bli en viktig innfallsport for både innenlands- og utenlandsreisende.

Kilde: Hua Hin Today
RSS