Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Tilbyr synstesting og briller til skolebarn i Pattaya



Åtti elever ved Wat Suthawat-skolen i Nongprue i Øst-Pattaya gjennomgikk synstesting som en del av YWCA Vision Protection Project, som har som mål å gi briller til trengende barn.

Initiativet ble ledet av YWCA Bangkok-Pattaya Center, og ble 11. juli varmt mottatt av skolens rektor sammen med lærere og elever.

Prosjektet sammenfaller med de kommende fødselsdagene til Hans Majestet Kong Maha Vajiralongkorn og Hennes Majestet Dronning Sirikit, samt markeringen av 77-årsjubileet for grunnleggelsen av YWCA Bangkok-Pattaya Center.

– Mange elever ved Wat Suthawat-skolen har synsvansker, med symptomer som problemer med å se klart, skjeling og hyppig hodepine. Økonomiske begrensninger hindrer ofte disse barna i å få øyeundersøkelser i tide, sier Nittaya Patimasongkroh, styreleder for YWCA Bangkok-Pattaya Center

– Dagens undersøkelser avslørte alvorlige tilfeller av nærsynthet blant noen av elevene, med en styrke på mellom -600 og -700. Prosjektet er finansiert av donasjoner fra lokalsamfunnet, og målet er å gi ungdommene den synsstøtten de trenger i utdanningen og i dagliglivet."

Brillene som foreskrives under YWCA-arrangementet, vil bli delt ut 12. august 2024, som sammenfaller med feiringen av Thailands nasjonale morsdag.

YWCA Pattaya har gjennomført synsscreeningsprosjektet årlig i over ti år under navnet "YWCA Vision Protection Project", noe som understreker YWCA Bangkok-Pattaya-senterets forpliktelse til å støtte lokalsamfunnet og fostre fremtidige generasjoner i Thailand.

Kilde: Pattaya Mail
RSS