Stacks Image 903

Lokalpolitiker etterlyst i stor svindelsak



Politiet jakter på familien til en kvinnelig varaordfører i Nakhon Si Thammarat, og mistenker de for å være involvert i et stort kinesisk telefonsvindelnettverk.

Mandag morgen gjennomsøkte politi og påtalemyndighet flere steder i den sørlige provinsen, inkludert husene til Rewadee Teepapaiboon (51) og datteren Athitaya (23) i et boligfelt i Chawang-distriktet, skiver Bangkok Post.

Rewadee, datteren og ektemannen Lin Dunyang (62) er på frifot. Tidligere har politiet innkalt Rewadee for å erkjenne anklager i forbindelse med en kinesisk svindelbande som gikk etter thailandske, kinesiske, russiske og japanske ofre.

Anklagene omfattet offentlig bedrageri, datakriminalitet, ulovlig forsamling og deltakelse i en transnasjonal kriminell organisasjon.

Wiwat Khamchamnan, nestkommanderende i Cyber Crime Investigation Bureau, sier at politiet avslørte den kinesiske svindelbanden i razziaer på fire steder i Nakhon Si Thammarat i mars, og at banden leide eiendommer fra Rewadee, en varaordfører i tambon Chandee i Chawang-distriktet.

Gjengen besto av rundt 90 mistenkte, og i de tidligere razziaene beslagla politiet 192 datamaskiner, 854 mobiltelefoner og SIM-kort, 22 rutere og 342 muldyrbankkontoer.

Wiwat hevdet at ektemannen til Rewadee har betalt for svindelgjengens datamaskiner og telefoner, mens datteren hennes var "stråmann" av et frontselskap for den kinesiske svindelgjengen.

I mandagens razziaer arresterte politiet fire mistenkte medskyldige, en mann og tre kvinner, i Nakhon Si Thammarat og Surat Thani. De var mistenkt for å ha overvåket muldyrkontoer for svindelnettverket.

Den mistenkte mannen ble arrestert på Chin Heng Hotel i Chawang-distriktet, sammen med en rekke telefoner og rutere.

Øverst: Politiet beslagla telefoner og rutere under en razzia på Chin Heng Hotel i Chawang-distriktet i Nakhon Si Thammarat mandag morgen. Stedet var ett av flere mål for razziaen. (Foto: politiet)

Kilde: Bangkok Post
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand