Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Landsbymysteriet om en tvilsom lotterivinner på 90 mill. baht



I en landsby i Nakhon Phanom spekululeres det i vilden sky etter et rykte om en lokal kvinne angivelig skal ha vunnet en lotteripremie på 90 millioner baht for to år siden. Tross at ryktene sirkulerer på nettet, er landsbyboere og kvinnens familie fortsatt skeptiske til om historien er sann.

Historien ble lagt ut på nettet i går, tirsdag, og handler om en lottovinner som oppdaget at hun hadde vunnet førstepremien i lotteriet etter at sønnen hennes hadde rotet i vesken hennes for å stjele penger, for så å finne fem lodd til en verdi av 30 millioner baht hver.

Ifølge innlegget var 60 millioner baht allerede innløst, og de resterende 30 millionene vil bli utbetalt på bursdagen hennes, 30. juni.

Landsbyoverhode Prajit Silasak (59) fra Ban Nam Kham Tai, forklarte at hvis kvinnen virkelig hadde vunnet en så stor sum, vil det ikke ha vært en hemmelighet i to år.

Prajit påpekte også at kvinnen ikke er særlig sosial, og at hun påstår at hun har høy status, noe som gjør at landsbyboerne ikke våger å oppsøke henne. For å møte den voksende nysgjerrigheten planla Prajit å besøke huset hennes for å få bekreftet sannheten.

Prajit fortalte at ingen i landsbyen, heller ikke kvinnens slektninger, trodde på historien, og tilbakeviste samtidig påstandene om at hun allerede hadde tatt ut 60 millioner baht og planla å ta ut resten på bursdagen sin.

– Til og med distriktssjefen i That Phanom ringte for å spørre om saken. Politietterforskere og patruljerende betjenter kjører forbi huset hennes to til tre ganger om dagen, i håp om å avdekke sannheten. I tillegg har kreditorer fra byggevareforretninger som hun skylder penger, forhørt seg og forsøkt å inndrive gjelden sin. Hvis noen virkelig hadde vunnet så mye penger, ville det ikke vært slik.

Prajit husker at lottovinneren hadde påstått at hun hadde 111 oljebrønner i Saudi-Arabia som tilhørte hennes mann. Landsbyboerne ble ofte forstyrret av at hun holdt høylytte buddhistiske prekener klokken tre eller fire om morgenen.

Sammen med media besøkte Prajit huset til den påståtte lotterivinneren for å verifisere påstandene. De ble møtt av hennes tredje sønn, som hevdet at moren var i Bangkok og ikke kunne intervjues fordi det kunne føre til feiltolkninger. Han foreslo å vente til hun kom tilbake for å innløse den gjenværende lottogevinsten.

Ytterligere undersøkelser avslørte at vannmåleren utenfor huset hennes faktisk hadde blitt stengt, muligens på grunn av manglende betaling.

En slektning av kvinnen bemerket at hvis hun hadde vunnet et så stort beløp, ville hun ha tatt ut hele gevinsten i stedet for å la mysteriet henge i luften i nesten to år. Slektningen nevnte også at kvinnen sjelden hadde kontakt med andre, og at hun ofte utga seg for å være en viktig person som jobbet på en flyplass, selv om ingen visste hvor. Hun gikk ofte kledd i hvite klær og fremstilte seg selv som en from person.

Hennes nærmeste nabo (72) sa at hun ikke trodde at kvinnen hadde vunnet 90 millioner baht. Tidligere hadde kvinnen hevdet at hun var en guddom, men nå presenterer hun seg som en vanlig person. Hun spekulerte om kvinnen kanskje søkte oppmerksomhet.

Landsbyens beboere er fortsatt skeptiske, mens mysteriet rundt den påståtte lottogevinsten fortsetter å utvikle seg.

Kilde: The Thaiger / KhaoSod
RSS