Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Brannbuss-eieren hadde skjulte gassflasker på alle bussene



Eieren av bussen som tok fyr og koster 23 elever og lærere i Pathum Thani, forsøkte å skjule gassflasker på alle bussene i samme flåte, ifølge Department of Land Transport.

Etter at selskapet ikke møtte opp til kontroll av fem busser i dag, torsdag, som beordret, fant tjenestemenn bussene via GPS på et verksted i Nakhon Ratchasima og beslagla disse mens gassflaskene ble fjernet. skriver Bangkok Post.

Thailandsk biltilsyn melder i dag at flere gassflasker som var ulovlig installert på bussene, ble fjernet på verkstedet i Khok Kruad i Nakhon Ratchasima.

– Det tyder på at man har hatt til hensikt å skjule den ulovlige modifiseringen av kjøretøyene, sier mynighetene.

De fem bussene var en del av en flåte på seks busser, deriblant bussen som tok fyr.

Bussen som var involvert i tirsdagens tragedie, hadde vært i tjeneste i mer enn 50 år og hadde blitt modifisert flere ganger. Den hadde blitt bygget om for å kunne bruke gass, men installasjonen holdt ikke mål. Lisensen til den Sing Buri-baserte operatøren, Chinnaboot Engineering (Thailand) Co, har blitt suspendert i påvente av videre etterforskning.

Etterforskerne fant 11 gassflasker i bussen, men bare seks av de var lovlig installert og sertifisert av biltilsynet.

Politiet har fastslått at gass hadde lekket ut før brannen, men de har ennå ikke funnet ut hvordan brannen ble startet.

Øverst: Tjenestemenn sjekker gassflasker på en buss eid av Chinnaboot Engineering ved departementet for landtransport i Nakhon Ratchasima etter å ha beslaglagt fem av selskapets busser fra en garasje i Muang-distriktet i den nordøstlige provinsen torsdag. (Bilder: Prasit Tangprasert)

Kilde: Bangkok Pos
t

RSS