Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Pattaya venter på regn



Tørken i de sentrale provinsene, inkludert Chonburi og Pattaya-området, skaper bekymring ifølge Industrial Estate Authority of Thailand (IEAT).

Rapporten viser at den østlige økonomiske korridoren i de tre provinsene i 2023 vil få 60 prosent mindre nedbør enn normalt, selv om de nåværende vannmagasinene fortsatt har 52 prosent av sin totale kapasitet, skriver Pattaya Mail.

Til tross for værfenomenet ‘El Nino’ er håpet at den nåværende tørketiden vil få nedbør fra midten av mai.

IEATs guvernør, Veeris Ammarapala, sier at det ikke er noen umiddelbar krise, ettersom de 6000 fabrikkene i regionen har ekstra vannforsyning fra reservoaroverføringer, kjøp av vann og muligheten til å rense avløpsvann for gjenbruk.

– Myndighetene er sikre på at det vil bli levert nok vann til fabrikker, landbrukssektoren og til folks forbruk frem til regntiden, som starter i mai og juni, sier Veeris.

Selv om hoteller og boliger i Pattaya for øyeblikket ikke er truet av rasjonering, er håpet at regnet bokstavelig talt er rett rundt hjørnet.

Vannmyndighetene i Pattaya bekrefter at det ikke har vært noen utbredt og betydelig rasjonering av vannforsyningen i området siden en uvanlig vedvarende tørkeperiode i 2008.

Kilde: Pattaya Mail
RSS