Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

20 kinesere arrestert i nettspill-razzia i Pattaya



Myndighetene i Pattaya arresterte over 20 kinesiske statsborgere som angivelig var involvert i online gambling og ulovlig utlån av penger under en politiaksjon i går

Razziaen fant sted rundt kl. 13.30 ved en bassengvilla i et boligkompleks på Chaiyapruek 1 Road i Pattaya. Myndighetene pågrep 20 kinesiske menn, sammen med 13 datamaskiner og over 100 mobiltelefoner, skriver The Pattaya News.

Razziaen kom etter et tips fra en informant om at en stor gruppe kinesere drev med pengespill på nettet og ulovlig pengeutlån i området. Mennene bodde i tre villaer, og i den første villaen fant politiet seks kinesiske menn som tok telefoner for å tilby ulovlige lån til kunder, sammen med en kambodsjansk kvinne som jobbet som hushjelp.

I den andre villaen ble åtte kinesiske menn funnet i andre etasje med ni datamaskiner og en rekke mobiltelefoner. I den tredje villaen befant det seg fem kinesere, hvorav to av dem brukte datamaskiner som de raskt stengte av da politiet dukket opp.

Ifølge betjentene som arresterte dem, var gruppen av kinesiske statsborgere i alle de tre villaene forbundet med hverandre. Den første villaen var ansvarlig for å overtale folk til å delta i pengespill på nettet, mens den andre villaen drev med ulovlig pengeutlån rettet mot kinesiske statsborgere. De mistenkte hevdet imidlertid overfor politiet at de brukte den tredje villaen som matvarelager, men myndighetene er fortsatt skeptiske og vil foreta ytterligere undersøkelser for å bekrefte denne påstanden.

I første omgang ble de 20 kineserne og en kambodsjansk hushjelp tatt i forvaring sammen med de beslaglagte datamaskinene, mobiltelefonene og et ukjent kontantbeløp. De ble siktet for ulovlig arbeidet og ytterligere siktelser vil bli tatt ut i påvente av resultatene av den pågående etterforskningen.

Kilde: The Pattaya News



RSS