Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Thailands vil fremskynde hjelp til flomrammede turiststeder



Thailands regjering vil fremskynde sin kompensasjonsplan, inkludert gunstige lån og skattetiltak, for turistbedrifter som ble rammet av den nylige oversvømmelsen.

Minister for turisme og sport, Sorawong Thienthong, sa lørdag at statsminister Paetongtarn Shinawatras regjering hadde diskutert planen siden onsdag.

– Vi forbereder nå ulike tiltak, inkludert et tilbud om en måneds fritak for vann- og strømregninger for husholdninger som er rammet av den nylige oversvømmelsen, sier han.

– Offentlige støttetiltak, som for eksempel gunstige lån med lav rente, vil også bli tilbudt turistbedrifter.

– Myndighetene er også åpne for alle forslag som kan bidra til en mer vellykket kompensasjonsordning, for myndighetene trenger turistbedriftenes innspill når det gjelder skadene, sier Sorawong.

– Hjelpetiltakene for reiselivsbedrifter forventes å bli iverksatt om rundt to uker, ettersom ulike sektorer nå er i gang med å vurdere skadene, sier Sorawong, og legger til at departementet også vil foreta en skadevurdering av hvert enkelt sted.

Myndighetene har avlagt provinsene besøk for å sjekke hvordan det går med innbyggerne som ble rammet av oversvømmelsen.

Visefinansminister Julapun Amornvivat og Jiraporn Sindhuprai, minister ved statsministerens kontor, besøkte Nong Khai-provinsen i nordøst, et av områdene som har vært rammet av Mekong-elvens overløp siden 13. september, for å overrekke 1000 pakker med viktige forsyninger og mat til lokalbefolkningen i Muang- og Tha Bo-distriktene.

Julapun sa at regjeringen hadde godkjent et kompensasjonsbudsjett på 3 milliarder baht, hvorav noe vil komme i tillegg til budsjettet på 20 millioner baht som provinsadministrasjonen i Nong Khai har satt av for å hjelpe lokalbefolkningen.

Provinsen kan be om ytterligere 100 millioner baht fra det sentrale budsjettbyrået hvis den trenger mer økonomisk støtte, sa han.

Traisuree Taisaranakul, talskvinne for innenriksdepartementet, sa at innenriksminister Anutin Charnvirakul og minister for sosial utvikling og menneskelig sikkerhet, Varawut Silpa-archa, dro til Chiang Mai og Chiang Rai.

– Selv om noe av vannet hadde tørket opp, etterlot det seg store mengder gjørme, spesielt i Mae Sai-distriktet i Chiang Rai, sier hun.

– De to besøkte også flomofre i Mae Ai-distriktet i Chiang Mai og deltok sammen med lokalbefolkningen i en rengjøringsaktivitet, sier hun.

Øverst: Flom i Nong Khai-provinsen i Thailand 16. september. (Foto: Det kongelige thailandske luftforsvaret) 
RSS