Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Større etterspørsel etter leiligheter i de store turistbyene enn i Bangkok



Eiendomsmarkedet i første kvartal 2024 opplevde betydelig vekst, særlig i turistbyer som Phuket, Pattaya og Hua Hin.

Mens Bangkok sakket akterut med 2.300 lanserte leiligheter, lå Phuket og Pattaya på over 3.000 leiligheter hver, melder The Nation.

Dette skiftet overgikk Bangkoks eiendomsmarked for første gang på 15 år, med en total omsetning på over 56 millioner baht.

Direktør for forskning og kommunikasjon i Colliers Thailand Company, Phattarachai Thaweewong, fremhevet den store strømmen av investeringsmidler, først og fremst til de tre turistbyene Phuket, Pattaya og Hua Hin.

– Det er større etterspørsel etter nylanserte leilighetsprosjekter i turistbyer som Phuket og Pattaya enn i Bangkok, fordi mange av prosjektene blir solgt raskere. Dette er et resultat av oppgangen i turistmarkedet, sier Phattarachai.

I første kvartal av 2024 ble det lansert 12 nye leilighetsprosjekter på Phuket, med til sammen 3.338 leiligheter til en verdi av over 25 milliarder baht. Blant de største utbyggerne var Sansiri, Assetwise, Origin Property, Habitat Group og GC Capital.

Phattarachai spår en stor høkning i nybyggingen, og forventer over 8.500 nye prosjekter innen utgangen av året.

I Pattayas eiendomsmarked, som er i langsom bedring, ble det i samme periode lansert tre nye prosjekter med til sammen 4.493 leiligheter til en verdi av over 16 milliarder baht.

I tillegg opplevde steder som Cha-am, Hua Hin og Pranburi en kraftig økning i markedet for andelsleiligheter, med to nye prosjekter for salg på til sammen 671 leiligheter, det høyeste antallet de siste 12 kvartalene.

Kilde: The Nation
RSS