Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Til døden skiller oss ad - ektepar døde med to timers mellomrom



Et ektepar fra Buriram-provinsen, som har vært gift i 70 år, døde samme dag, med bare to timers mellomrom. Selv om familiemedlemmene er triste, tror de at paret nå er sammen.

Begravelsesseremonien for ekteparet Kleerim ble holdt i Ban Trat Truan, i Buriram-provinsen, lørdag 13. juli. Familien plasserte kistene side om side, og mange landsbyboere som hadde hørt nyheten, deltok i seremonien.

Luean Kleerim (61), parets datter, forteller at foreldrene elsket hverandre høyt. De sto hverandre alltid nær og snakket sammen hele tiden. De hadde vært sammen i 70 år og hadde seks barn, tre gutter og tre jenter. Hun var det tredje barnet. To eldre brødre hadde allerede gått bort, og etterlot seg en yngre bror og to yngre søstre.

Moren hadde tidligere vært alvorlig syk og innlagt på sykehus. Faren ønsket å bli på sykehuset sammen med henne, men barna hindret ham i det på grunn av hans skrøpelighet. Etter tre dager på sykehuset ga legen moren lov til å reise hjem. Da hun kom hjem, var faren ubeskrivelig lykkelig. Begge satt og snakket, holdt hverandre i hånden og viste hele tiden omsorg for hverandre. Men av frykt for smitte skilte familien dem fra hverandre, slik at moren sov på rommet og faren utenfor.

Fredag kl. 09.05 døde faren. Da de sa til moren: "Far er død", ba hun gråtende om å få hjelp til å omfavne ham en siste gang før hun gikk tilbake til rommet sitt. Rundt kl. 11.30 ble morens tilstand forverret, hun fikk pustevansker og døde kl. 11.35.

Barna og barnebarna er triste over å miste begge forfedrene på en gang. Men de føler delvis at det kan ha vært deres tid, og trøster seg litt med at de to ser ut til å ha ropt til hverandre i åndelig forstand og nå holder hverandre i hendene i himmelen.

Øverst: Pram Kleerim, 90 år, og Jamlong Kleerim, 89 år, døde av alderdom 12. juli 2024, med bare to timers mellomrom.

RSS