Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Restaurantbransjen sliter - ber om umiddelbar stimulans



– Thailandske restauranter sliter - og har mistet omkring 50 prosent av sin omsenting, sier Sorathep Rojpotjanaruch, styreleder i Thai Restaurant Business Association.

Foreningen har appellert til den thailandske statsministeren om å ta tak i de nåværende økonomiske problemene med umiddelbare stimuleringstiltak i stedet for bare å basere seg på det kommende «pengedrysset» med den digital lommeboken med 10.000 baht.

– Mer enn halvparten av de thailandske restaurantene i foreningen kan måtte stenge innen utgangen av året hvis det ikke iverksettes tiltak umiddelbart, bemerket Sorathep.

Den kombinerte effekten av stigende råvarekostnader og synkende forbruk har ført til at små restauranter sliter. Mellomstore og små og mellomstore bedrifter lider også på grunn av økte skattebyrder.

– Mangelen på respons fra myndighetene på den første henvendelsen har ført til at bedriftseierne føler seg forlatt og stiller spørsmål ved effektiviteten til den nåværende administrasjonen, sier Sorathep.

Foreningen planlegger å følge opp saken i neste uke og eskalere bekymringene hvis de ikke får noe svar.

Når det gjelder «pengedryss»-ordningen, uttrykte Sorathep bekymring for dens effektivitet. Han stilte spørsmål ved hvorfor myndighetene insisterer på å distribuere midler digitalt i stedet for gjennom kjente kanaler som Paotang. De fleste bedriftene som deltar, er store og mellomstore, noe som strider mot regjeringens påstand om å hjelpe den lokale økonomien.

Ordningens krav favoriserer mellomstore bedrifter, noe som ofte ekskluderer små gateselgere. Disse leverandørene, som ikke kan veksle digital valuta til kontanter, står uten likvide midler til daglige utgifter. Dette undergraver ordningens tiltenkte lokale effekt.

Sorathep bemerket at utbetaling av engangsbeløp vanligvis fører til umiddelbare, store innkjøp hos store forhandlere, noe som ikke kommer de små leverandørene til gode. Det forventede økonomiske løftet er usannsynlig, og behovet for kontanter vil få folk til å handle med digitale midler, noe som skaper et svart marked og ytterligere samfunnsproblemer.

Han foreslår at hvis myndighetene har til hensikt å dele ut 10.000 baht, bør de gjøre det gjennom direkte bankoverføringer eller eksisterende apper som Paotang, som allerede er mye brukt. Denne metoden ville være mer effektiv, ettersom mange leverandører allerede aksepterer betalinger via QR-koder og Paotang, og man unngår komplikasjonene med et nytt digitalt system.

Kilde: The Pattaya News
RSS