Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Uregistrerte innbyggere i Bangkok vil neppe få nytte av pengedrysset på 10.000 baht



De omkring 2,7 millioner uregistrerte innbyggerne i Bangkok får kanskje ikke benytter seg av det planlagte pengedrysset på 10.000 baht.

Utdelingen av 10.000 baht i form av «digitale lommebøker», som er en viktig del av Pheu Thai-partiets politikk og en del av statsminister Sretthas hasteplan for å stimulere økonomien, er forbundet med flere betingelser.

De «digitale pengene» må brukes i løpet av seks måneder på nødvendige daglige utgifter som ikke er relatert til statlig velferd. Tildelingen må benyttes i butikker og kjøp av tjenester innenfor en radius på fire kilometer fra den registrerte adressen til mottakeren. Den digitale lommeboken kan ikke brukes til å kjøpe varer på nettet, men må altså brukes lokalt.

Det er derfor sannsynlig at uregistrerte innbyggere, spesielt de millionene som jobber i Bangkok, ikke vil kunne bruke denne utdelingen, eller at det ikke vil være praktisk for de å gjøre det ettersom de bor mye lenger unna enn den påkrevde 4-kilometersradiusen.

Befolkningsstatistikken per august 2023 viser en total befolkning i landet på 66.056.867 og i Bangkok er det registeret innbyggertallet 5.476.145.

Uregistrerte innbyggere, som det nasjonale statistikkbyrået sist kartla i 2022, omfatter personer som kommer for å jobbe eller studere i provinser der de ikke er fast bosatt.

Personer som typisk pendler daglig, omtales som uregistrerte dagpendlere, og de som bor permanent, men som ikke endrer bostedsregistreringen eller ikke er oppført i bostedsregistreringen, omtales som uregistrerte nattpendlere. Tallene er høye, med totalt 9.158.800 uregistrerte innbyggere på landsbasis, hvorav 2.753.400 befinner seg i Bangkok.

Hvis disse uregistrerte innbyggerne ønsker å benytte seg av retten til å brukepengedrysset på 10.000 baht, må de reise til sitt registeret hjemsted for å bruke disse innenfor det området som er registrert på bostedet deres innen 6 måneder.

Det gjenstår å se om denne gruppen mennesker vil kunne benytte seg av denne rettigheten i sin helhet. Det er ventet at pengedrysset vi skje i første halvdel av neste år.

Kilde: The Nation

RSS