Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Thailands digitalminister: – Ingen planer om å stenge Facebook

Thailands nye minister for digital økonomi og samfunn dropper alle tidligere planer om å stenge Facebook i Thailand.

På en pressekonferanse den 21. august 2023 uttalte Thailands tidligere minister for digital økonomi og samfunn, Chaiwat Thanakamanusorn, at departementet hans planlegger å søke en rettslig kjennelse for å stenge Facebook i Thailand fordi det angivelig ikke har tatt grep mot en rekke svindler, bedragerier og falske annonser opprettet av brukere.

Over 200.000 personer har blitt utsatt for svindel på Facebook på grunn av ulike annonser, falske markedsplasser og annen svindel. Til sammen utgjør dette over ti milliarder baht i økonomisk skade for de berørte brukerne.

Den nye ministeren for digital økonomi og samfunn, Prasert Chantararuangthong, sier til The Pattaya News:

– Mange thaier drar større nytte av Facebook enn av nettsvindlere. Det er mer enn 45 millioner Facebook-brukere i Thailand. Mange driver små bedrifter og bruker Facebook live til å markedsføre sine produkter og tjenester. Det er også det primære kommunikasjonsverktøyet for mange bedrifter."

– Derfor er enhver plan om å stenge Facebook i Thailand skrotet. Vi må være svært forsiktige med hvordan vi går frem for å løse svindel og problemer på nettet. Å stenge Facebook er ikke den riktige løsningen for å bli kvitt disse nettsvindlerne. Vi kommer snart til å diskutere problemet videre med Facebook-ledere fra Singapore for å finne bedre løsninger. avslutter Prasert.

Kilde: The Pattaya News
RSS