Stacks Image 903

To unge flaggbærere for Thailand i OL



Vareeraya Sukasem, en 12 år gammel skateboarder, og den 18 år gamle sprinteren Puripol Boonson blir flaggbærere for de thailandske utøverne under åpningsseremonien til OL i Paris på fredag.

Thana Chaiprasit, leder for den thailandske OL-delegasjonen til Paris, kunngjorde dette i dag, samtidig som verdens beste idrettsutøvere samles i Frankrike.

Hele 51 thailandske idrettsutøvere skal konkurrere i fra 26. juli til 11. august. Trettiseks av dem deltar for første gang.

Vareeraya, kjent under kallenavnet "ST", er den første unge thailandske skateboarderen som har kvalifisert seg til OL i Paris, og hun er den yngste av alle utøverne som deltar.

Hun kvalifiserte seg til lekene i Paris etter en imponerende prestasjon i OL-kvalifiseringsserien i Budapest i juni.

ST begynte med skateboard i en alder av sju år, og har blitt en av 88 streetskateboardere som er på vei til Paris. Fans kan heie på henne under OL i Paris 2024, på Place de la Concorde i Paris, Frankrike, den 28. juli.

Skateboarding, som er delt inn i park- og street-øvelser, debuterte i OL i Tokyo for tre år siden, og skaterne ble bedømt ut fra høyden og vanskelighetsgraden på manøvrene sine.

Vareeraya fortalte Agence France-Presse at hennes skøyteidol er britiske Sky Brown, som vant bronsemedalje i Tokyo bare 13 år gammel, og som vil konkurrere igjen i Paris.

Brown skal imidlertid konkurrere i park-øvelsen, som involverer ramper og half-pipes.

I Paris-OL debuterer også Puripol, som har fått kallenavnet "Angel Bew" av thailandske medier.

Kvalifiseringsheatene for 100 meter sprint for menn finner sted 3. august, med semifinale og finale dagen etter.

Puripol, som kommer fra Surin-provinsen, vant sølv på 100 meter under de asiatiske lekene i Hangzhou i fjor, med en personlig rekordtid på 10,06 sekunder.

Av Marisa Chimprabha - Thai PBS
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand