Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

"Kamnan Nok" varetektsfengslet for beordring av politidrap



Straffedomstolen godkjente lørdag politiets begjæring om varetektsfengsling av en tidligere kamnan eller distriktsleder, som er anklaget for å ha beordret en bevæpnet mann til å drepe en politibetjent under et middagsselskap i Nakhon Pathom onsdag kveld.

Ifølge en høytstående kilde har politiet også bedt retten om tillatelse til å utstede arrestordre på fire politifolk som var til stede på festen, etter at bevis har vist at pistolen som ble brukt til drapet, tilhørte en politimann.

I tillegg er politiet i gang med å etterforske rundt 25 betjenter som var til stede på festen, ettersom gjerningsmannen klarte å rømme og bevismateriale senere viste seg å ha blitt ødelagt.

Distriktslederen (34) vil bli varetektsfengslet frem til 20. september mens politiet fortsetter etterforskningen og avhører rundt 30 vitner til drapet.

I henhold til loven kan en mistenkt varetektsfengsles i opptil sju 12-dagersperioder, eller 84 dager, før politiet må ta ut formell tiltale.

Mannens forsvarsadvokat sier at hans klient ikke har søkt om kausjon. Han gikk ikke nærmere inn på dette.

Politiet sa tidligere at de ville motsette seg kausjon, og viste til at den mistenkte hadde fungert som kamnan i Thakong i ni år og hadde myndighet som lokal tjenestemann til å arrestere personer som var involvert i lovbrudd i områder under hans jurisdiksjon.

De sa at den mistenkte var en innflytelsesrik lokal person som hadde knyttet bånd til politiet på mange stasjoner. Politifolk av ulike grader og andre tjenestemenn var jevnlige gjester på fester han arrangerte hjemme hos seg selv for å bygge relasjoner. Han skrøt også av å ha tette bånd til politikere på lokalt og nasjonalt nivå.

Hvis han ble løslatt mot kausjon, kunne han komme til å påvirke bevismateriale eller skremme vitner, ifølge politiet.

Visepolitisjef Surachate Hakparn, som leder etterforskningen, sier at etterforskerne har klare bevis for at den mistenkte beordret skytingen.

Den mistenkte har benektet enhver innblanding og sier at skytteren handlet på egen hånd. Øyenvitner har imidlertid tidligere fortalt politiet at distriktslederen ble sint etter at offeret avviste en forespørsel om forflytting av kamnans politinevø.

Noen minutter senere nærmet Thananchai Mamnak seg et bord og åpnet ild og drepte Sivakorn Saibua, en lokal politistasjonssjef. Wasin Pandee, nestkommanderende for Highway Police Sub-division 2, ble såret.

Thananchai flyktet fra åstedet, men ble sporet til Kanchanaburi fredag morgen. Han døde i en skuddveksling etter å ha åpnet ild mens han motsatte seg pågripelse, opplyser politiet.

Distriktslederen overga seg til politiet torsdag kveld.

Den mistenkte tjente 12.000 baht i måneden som kamnan, men ifølge lokale medier kom formuen hans fra eierskap i to byggefirmaer. Registreringer hos Department of Business Development viser at selskapene har hatt en omsetning på 2,6 milliarder baht de siste fem årene.

Det luksuriøse hjemmet hans har blant annet et svømmebasseng og en garasje i glass som rommer eksklusive biler, deriblant en Bentley, Mini Cooper og Mercedes-Benz.

Kilde: Bangkok Post
RSS