Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Suvarnabhumi flyplass vil øke kapasiteten



Airports of Thailand (AOT) planlegger å oppgradere fasilitetene på Suvarnabhumi internasjonale lufthavn for å kunne ta imot 80 millioner passasjerer i året innen 2031.

AOTs president Kerati Kijmanawat sa onsdag at flyplassen er i ferd med å revidere sin masterplan for å utvide flyplassens kapasitet i løpet av en tiårsperiode for å oppfylle regjeringens mål om at flyplassen skal bli blant de 20 beste i verden innen fem år.

I henhold til masterplanen skal det bygges en ny passasjerterminal, South Terminal, på sørsiden av flyplassen til en estimert kostnad på 120 milliarder baht.

Flyplassens fjerde rullebane skal bygges, med en kostnad til 20 milliarder baht.

– Med disse to nye elementene vil flyplassen kunne håndtere rundt 80 millioner passasjerer per år, sa han, og la til at South Terminal trolig vil ta 14 måneder å ferdigstille, mens rullebane 4 vil ta rundt 10 måneder.

Han sa at gjennomgangen av masterplanen vil være ferdig i februar, og la til at AOT vil videresende planen til transportdepartementet, som vil sende den til regjeringen for godkjenning av budsjettet, noe som anslås å ta minst tre måneder til.

– Anbudskonkurransen for byggingen av prosjektene vil sannsynligvis komme tidlig i 2027, sa han.

Han sa at det er anslått at det vil ta fire og et halvt år å bygge den sørlige terminalen, mens rullebane 4 bør kunne bygges på rundt fire år.

Den nye terminalen vil trolig åpne innen utgangen av 2031, mens den fjerde rullebanen sannsynligvis vil bli innviet ett år tidligere.

Kerati sier at Suvarnabhumis utviklingsplan er nødvendig fordi den eksisterende hovedterminalen er overfylt.

– I tillegg er områdene der passasjerer slippes av og hentes nå overbelastet, siden plassen bare er 400 meter lang, sier han.

– Når den sørlige terminalen bygges, vil det bli mer plass til å slippe av og hente passasjerer, med en lengde på rundt 2 kilometer.

Han sa at den midlertidige parkeringsplassen vil bli utformet i en U-form for å gjøre det enklere å slippe av og hente passasjerer.

Det vil også bli lagt til butikker på den U-formede plassen for de som ankommer terminalen tidlig og ønsker å tilbringe litt tid der før flyvningen, la han til.

Kilde: Bangkok Post
RSS