Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Thailand vil neppe bli påvirket av uværet i Sør-Kinahavet



Thailands meteorologiske institutt advarer mot et tropisk uvær i Sør-Kinahavet, ifølge en uttalelse som ble offentliggjort lørdag.

Klokken 04.00 lørdag morgen befant et lavtrykk seg på 15,0°N breddegrad og 115,0°Ø lengdegrad i det sentrale Sør-Kinahavet. Systemet har for øyeblikket en maksimal vindstyrke på 55 kilometer i timen nær sentrum og beveger seg sakte i nord-nordvestlig retning.

Meteorologene spår at dette lavtrykket sannsynligvis vil forsterke seg til en tropisk storm i løpet av de neste 24 til 48 timene. Stormens forventede bane viser at den vil bevege seg over øya Hainan før den når land i Sør-Kina mellom 21. og 23. juli.

Selv om stormen ikke forventes å påvirke været i Thailand direkte, råder myndighetene de som planlegger å reise til de berørte områdene, til å være forsiktige. Reisende oppfordres til å sjekke værforholdene før avreise og til å holde seg informert om eventuelle endringer i stormens bane.

– Vi følger situasjonen nøye. Selv om Thailand ikke befinner seg i den direkte banen til dette uværet, oppfordrer vi alltid folk til å holde seg oppmerksomme på været, spesielt i monsuntiden, sier en talsperson for meteorologisk institutt.

Meteorologisk institutt vil fortsette å gi oppdateringer om værsystemet som er under utvikling. Neste kunngjøring er planlagt kl. 17.00 (lokal tid) lørdag.

Kilde: The Nation

RSS