Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Nok Air i rute til å fullføre rehabiliteringen innen 2026



Lavprisselskapet Nok Air har kunngjort at de har forpliktet seg til å avslutte den pågående rehabiliteringsplanen innen 2026, samtidig som de anskaffer ytterligere seks Boeing 737-800-fly for gradvis levering i løpet av de neste fire til fem årene.

I et eksklusivt intervju med Krunthep Turakij forklarte administrerende direktør Wutthiphum Jurangkool at den sentrale konkursdomstolens rammeverk fastsetter en femårig rehabiliteringsplan, med mål om fullføring innen 30. juli 2026, skriver The Nation.

Flyselskapet har bedret sine økonomiske resultater betraktelig, med et nettoresultat på 734,78 millioner baht i første halvdel av 2024, sammenlignet med et nettotap på 388,24 millioner baht i samme periode i fjor.

Nok Airs gjeld ligger nå på rundt 400 millioner baht, ned fra rundt 5,4 milliarder baht, etter vellykkede tilbakebetalinger til 208 kreditorer. I 2025 planlegger selskapet å hente inn 5 milliarder baht for å støtte anskaffelsen av nye fly og forbedre likviditeten for å effektivisere tjenesten og åpne nye ruter, særlig til India.

Wutthiphum bemerket at Nok Air vil fokusere på å bruke de samme flyene for å redusere reparasjons- og reservedelskostnadene, og kommenterte flåteoptimaliseringsstrategien.

Flyselskapet har også til hensikt å forhandle med Thai Airways om flere flyterminaler på Suvarnabhumi lufthavn innen 2025, med sikte på å skape et sømløst reisenettverk.

Med tegn til bedring i luftfartssektoren har Nok Air for tiden en fyllingsgrad på rundt 85 %, og selskapet forventer en økning i høysesongen, der det årlige passasjertallet forventes å nå 6 millioner.

Kilde: The Nation
RSS