Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Politiker blant fem mistenkte for sex med mindreårig



Politiet i Saraburi ber retten om arrestordre på fem personer som de mener har vært kunder av en 15 år gammel jente som ble tvunget til prostitusjon i Saraburi-provinsen.

Politistasjonssjef Somkid Sawisai, sa i går, onsdag, at to av de fem mistenkte i denne saken allerede er avhørt og midlertidig løslatt. Den ene er ansatt ved et sykehus i Saraburi, og den andre er bygningsentreprenør i Lopburi-provinsen.

– Tre andre mistenkte som fortsatt er på frifot, er en politiker fra et parti i regjeringskoalisjonen, den tidligere direktøren for buddhistkontoret i Saraburi og en salgsansvarlig i et privat selskap, sa han

Somkid legger til at etterforskerne samler inn bevis for å identifisere en mulig sjette mistenkt.

Mandag fikk politiet på Ban Mo-stasjonen i Saraburi en anmeldelse fra en 37 år gammel mann som hevdet at hans kone fra Myanmar har tvunget deres 15 år gamle datter til å tilby sex-tjenester til gjester på et hotell i provinsen der hun jobber.

Jenta skal ha sagt at hun ble tvunget til prostitusjon i 2022, og at moren også skaffet andre jenter og kvinner til gjestene på hotellet. Gjennom et google-søk identifiserte hun seks kunder, deriblant en politiker og en skoledirektør.

Den myanmarske kvinnen ble arrestert tidligere denne uken og skal ha innrømmet forbrytelsene. Hun ble siktet for ulovlig innreise, for å ha arrangert prostitusjon for personer under 15 år og for menneskehandel.

Somkid forteller at jentas far ble varslet om hendelsen etter at jenta rømte hjemmefra for å bo hos en venninne tidligere denne måneden. Da han fant henne, skal jenta ha fortalt ham sannheten, noe som fikk faren og jentas klasselærer til å anmelde saken til politiet.

Kilde: The Nation
RSS