Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Fisker advarer mot utpressing på Kalim-stranden



En lokal fisker har stått frem og bedt om rettferdighet etter at en mann skal ha opptrådt som en mafia, krevd inn bompenger og truet turister med en machete på Kalim Beach.

Hendelsen har utløst raseri på sosiale medier, og mange krever at politiet griper inn umiddelbart.

Saken fikk stor oppmerksomhet etter at en populær Phuket-side sendte en livevideo som viste en fisker som ble truet med en machete. Videoen gikk raskt viralt, og fikk kommentarer som «La oss få en slutt på dette» og «Hvorfor arresterte ikke politiet ham?»

Fiskeren, Mr. Wut, tok opp hendelsen på video. Han beskrev hvordan han og vennene hans hadde vært på fisketur på Kamala Beach samme dag som hendelsen fant sted, før de gikk til Pa Phrao, i nærheten av en lokal kafé. Her møtte de en mann i hvit skjorte og jeans som krevde en bomavgift på 50 pund per person.

Wut fortalte om konfrontasjonen med bompengeinnkreveren, som hevdet at han var utsendt av eieren av bungalowene i området. Da Wut begynte å filme konfrontasjonen, viftet mannen med en machete og forlangte at de skulle snakke sammen et annet sted. Wut og vennene hans fryktet for sin egen sikkerhet, og forlot stedet og anmeldte hendelsen til politiet.

Wut uttrykte imidlertid frustrasjon over politiets respons. Ifølge ham avviste betjentene på Patong politistasjon saken med henvisning til at de ikke hadde kommet til skade, og at det ikke var utvekslet noen penger. Den eneste mulige siktelsen de vurderte, var for å ha båret kniv på offentlig sted.

– Personlig tror jeg det kan betraktes som utpressing. Men politiet sier at det bare er en historie, sier han.

Wut understreket faren for turister, spesielt utlendinger som ikke er klar over slike trusler.

– Det er skummelt hvis utlendinger går rundt klokken 18.00. Hva gjør du når du blir angrepet av en machete? spør han.

Affan Wama, en venn som var til stede under hendelsen, delte Wuts bekymring. Han fortalte at til tross for at politiet hadde videobevis som viste at mannen holdt en machete og penger, nektet de å anmelde hendelsen fordi de mente det var rykter.

Hendelsen fant sted søndag rundt klokken 16.00. Både Wut og Affan oppfordrer publikum til å ta saken på alvor, og at myndighetene må sørge for sikkerheten til strandgjestene i Phuket.

Kilde: The Phuket News
RSS