Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

67 gulskjortedemonstranter frikjent etter flyplassdemonstrasjon i 2008



Retten har frafalt alle anklager mot ytterligere 67 demonstranter som var involvert i nedstengningen av Bangkoks to hovedflyplasser i 2008, med henvisning til at protesten ble ansett som en fredelig forsamling.

De 67 demonstrantene, som var medlemmer av People's Alliance for Democracy (PAD) eller de såkalte Gulskjortene, sto ifølge Khaosod Online og Thai Post tiltalt for blant annet opprør, skadeverk på flyplassene og for å ha gjort en offentlig vei trafikkfarlig.

Straffedomstolen avgjorde fredag at demonstrantene ble frikjent fra alle anklager, med begrunnelsen at aksjonene deres ble ansett som en fredelig forsamling uten våpen, og at de ikke hadde begått de påståtte lovbruddene.

Ifølge retten samlet demonstrantene seg på flyplassene Don Mueang og Suvarnabhumi i november og desember 2008 for å kreve at daværende statsminister Somchai Wongsawat, som var anklaget for korrupsjon, skulle gå av.

Demonstrantene avviste alle anklagene. Ifølge retten ble det ikke forårsaket noen skade, og demonstrasjonen forstyrret ikke flytrafikken.

Domstolen hadde tidligere frafalt tiltalen mot ytterligere 13 demonstranter som ledet protestene. De ble kun funnet skyldige i brudd på unntakstilstanden og dømt til å betale bøter på 20.000 baht hver. I en sivil rettssak i 2017 ble alle også dømt til å betale en erstatning på 522.160.947,31 baht til Airport of Thailand Public Company. I fjor ble 11 av 13 demonstranter slått konkurs. 

Kilde: Prachatai
RSS