Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Kinesisk elbilprodusent åpner fabrikk i Thailand



Den kinesiske elbilprodusenten GAC Aion, et datterselskap av GAC Group, åpnet i dag, onsdag, sin første fabrikk i Thailand, et viktig regionalt knutepunkt for eksport og montering av biler og et raskt voksende elbilmarked.

Fabrikken ligger i et industriområde i Rayong-provinsen, rundt 180 kilometer øst for Bangkok.

Thailand har i flere tiår vært et regionalt knutepunkt for bilproduksjon, dominert av japanske produsenter som Toyota Motor og Isuzu Motor.

Men en bølge av kinesiske elbilprodusenter er på full fart inn i markedet med investeringer på over 1,44 milliarder dollar, noe som utfordrer de japanske selskapene, samtidig som thailandske forbrukere også raskt har tatt i bruk elbiler takket være statlige subsidier og skatteinsentiver.

Myndighetene har som mål at 30 % av de 2,5 millioner bilene som produseres årlig, skal være elbiler innen 2030.

GAC Aions anlegg til 2,3 milliarder baht (64,03 millioner dollar) kan produsere 50.000 biler hvert år

Den nye fabrikken kommer få dager etter at den rivaliserende kinesiske elbilprodusenten BYD Motor åpnet en fabrikk i Thailand, den første i Sørøst-Asia.

Den raske ekspansjonen av kinesiske elbilprodusenter i Thailand har påvirket japanske bilprodusenter. Suzuki Motor kunngjorde i forrige måned at de vil stenge en thailandsk fabrikk som produserte så mange som 60.000 biler i året.

Honda Motor, Japans nest største bilprodusent, sa i forrige uke at de ville slå sammen sine to fabrikker i Thailand til ett enkelt anlegg.

Øverst: GAC Aions første fabrikk i Thailand ligger i Amata City Rayong Industrial Estate i Rayong-provinsen. (GAC Aion Thailand)

Kilde: Bangkok Post
RSS