Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Industriområdene vil unngå gjentakelse av flomkatastrofen i 2011



Industriområder i den nedre sentrale regionen har økt innsatsen for å forhindre oversvømmelser for å unngå en gjentakelse av de katastrofale skadene som ble forårsaket av den store flommen i 2011, som særlig rammet områdene i Ayutthaya og Pathum Thani-provinsene.

Tiltaket kom etter at flommen i nord og nordøst begynte å bevege seg nedover til Sentral-Thailand, noe som skaper bekymring for at stigende vannstand kan skade flere fabrikker i dette området og potensielt lamme landets industrisektor, skriver The Nation.

– Situasjonen i år skiller seg betydelig fra 2011, ettersom flomvannet er et resultat av kraftig regnvær i nord, og reservoarene i den sentrale regionen ennå ikke har nådd sin fulle kapasitet, sier Thavich Taychanavakul, administrerende direktør for Hi-Tech Industrial Estate i Ayutthaya.

Han la til at etter flommen i 2011 hadde Industrial Estate Authority of Thailand (IEAT) godkjent et budsjett for å bygge en fire meter høy flomvoll i Ayutthaya-provinsen.

– Flomvollen er beregnet til å hindre vannet i å trenge inn i industriområdene i provinsen selv om Chao Phraya-dammen slipper ut 3 000 kubikkmeter vann i sekundet, sa han, og la til at den nåværende utslippshastigheten bare er 1 700 kubikkmeter i sekundet.

Fra Rojana Industrial Park i Ayutthaya siers det at selskapet har økt innsatsen for å forebygge flom siden hendelsen i 2011, og at de også er sikre på at situasjonen i år ikke vil bli like alvorlig.

Perayaluk Tangsunawan, administrerende direktør for Nava Nakorn Industrial Zone i Pathum Thani, sier at industriområdets ingeniørteam følger nøye med på vannsituasjonen i provinsen, og at de vil sende ut advarsler til fabrikkene hvis vannstanden utenfor eller inne i industriområdet øker.

– Vi overvåker vannstanden i Pathum Thani og koordinerer med vannstasjoner i Ayutthaya-provinsen, som rapporterer vannstanden online i sanntid», sier hun.

Perayaluk legger til at selskapet har kontrollert den 26 kilometer lange flomvollen som ble bygget etter flommen i 2011, og reparert steder som er skadet for å sikre at den effektivt kan forhindre oversvømmelser i industriområdet og de omkringliggende lokalsamfunnene.

Kilde: The Nation
RSS